ACTUALITATEFermă de 6.550 de hectare din România, cumpărată cu 23,5 milioane de...

Fermă de 6.550 de hectare din România, cumpărată cu 23,5 milioane de euro de doi turci

O fermă de cereale din județul Timiș, având o suprafață de 6.550 de hectare, a fost cumpărată cu 23,5 milioane de euro de doi oameni de afaceri turci, Ali Çapa și Ertugrul Karaevli, scrie Economica.net.

Potrivit sursei, ferma a fost achiziționată de TC Capital, proprietarul proiectului office Hyperion Towers din Bucureşti.

„Odată cu achiziționarea acestei noi ferme, suprafața exploatată de KC Agro a ajuns la aproape 10.000 de hectare, ceea ce ne face un jucător agricol notabil în România”, spune Ali Çapa, CEO al TC Capital și Managing Partner al KC Agro.

Reprezentanții TC Capital intenționează să diversifice operațiunile fermei în activități agricole cu valoare adăugată mare, cum ar fi plantațiile de afini și aluni.

KC Agro, prima companie de investiții în agricultură a TC Capital, a fost înființată în 2014 de către Ali Capa și Ertugrul Karaevli. Prima achiziție a fost un teren de 1.900 de hectare pentru a efectua operațiuni agricole constând în producția de cereale și semințe oleaginoase în județul Buzău.

Pe lângă KC Agro, TC Capital are investiții în alte două companii din domeniul imobiliar. Una dintre acestea este Hyperion Towers, un proiect de spații de birouri cu 40.000 mp în Pipera. Compania este partener în faza actuală a proiectului rezidențial Cosmopolis cuprinzând 178.000 mp și peste 2.200 de unități rezidențiale. TC Capital are active de circa 50 de milioane de euro.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...