luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEFacultatea de Horticultură strânge semnături pentru ca bujorul să fie declarat Floare...

Facultatea de Horticultură strânge semnături pentru ca bujorul să fie declarat Floare Națională a României

Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti nu renunță la proiectul prin care bujorul, una dintre cele mai  apreciate flori, să devină „Simbol Floral al României”. Pentru ca această inițiativă să se transforme în lege, este nevoie de semnăturile românilor, informează Antena3.

Cei care vor să se alăture acestui demers pot semna  aici  această petiție, pentru a se strânge cât mai multe semnături. Până în prezent, peste 5000 de români, inclusiv din diaspora, au fost de acord ca bujorul să fie desemnat „Floare Națională”, notează sursa amintită.

Reprezentanții Facultății de Horticultură vor prezenta această inițiativă, vineri, 20 mai, în Parcul Dendrologic din Campusul Agronomie-Herăstrău. Deși au mai fost inițiative de a proclama specii de flori din România „simboluri naționale”,  nici una dintre aceste propuneri nu a fost însă legiferată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, reprezentanții Facultății de Horticultură consideră că a sosit momentul ca și România să aibă un „Simbol Floral Național” , urmând exemplul altor state care își protejează speciile cu potențial biologic și ornomental.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În mai multe regiuni ale ţării sunt organizate, anual, în luna mai, sărbători şi festivaluri ale bujorului, susține în favoarea propunerii Facultatea de Horticultură.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate