miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEFacebook îl blochează pe termen nelimitat pe Donald Trump

Facebook îl blochează pe termen nelimitat pe Donald Trump

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că platforma sa îl va intezice pe președintele Trump pe termen nelimitat, din cauza evenimentelor de miercuri de la Capitoliu și a comentariilor acestuia față de cele petrecute. Reamintim că atât Facebook cât și Twitter l-au interzis pe președintele Trump timp de 24 de ore, în prima fază.

Zuckerberg admite că interdicția ar putea fi ridicată după inaugurarea noului președinte, Joe Biden, pe 20 ianuarie.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a trece cu vederea mai degrabă decât a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitolului a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Am eliminat aceste declarații ieri pentru că am considerat că efectul lor – și probabil intenția lor – ar fi să provoace violențe suplimentare.

După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase și zilele după inaugurare trec în mod pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem interdicția pe care l-am plasat pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE