ACTUALITATEExpoziția „Dincolo de canon” găzduită de Primăria Sectorului 1 stârnește repulsie în...

Expoziția „Dincolo de canon” găzduită de Primăria Sectorului 1 stârnește repulsie în spațiul public. Deputat PNL denunță „Expoziția dracilor”. Clotilde Armand apără exponatele și le compară cu Coloana Fără Sfârșit a lui Brâncuși

O expoziție intitulată „Dincolo de canon. Noua sculptură azi”, găzduită de Primăria Sectorului 1, a stârnit reacții de groază în spațiul public. Rețelele de socializare au fost inundate de postări critice față de exponatele care includ creaturi ce par desprinse din filmele de groază.

„Statui care înfățișează draci dezbrăcați”- playtech.ro, „Drăcoaice fără sutien la primăria condusăde Clotilde Armand” – dcnews sau  „Clotilde Armand s-a înconjurat de drăcoaice fără sutien” – Evenimentul zilei, sunt doar câteva titluri din presă pe acest subiect.

Acestea fac parte dintr-o expoziție de artă organizată cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși. În ciuda reacției negative, Clotilde Armand apără exponatele, comparându-le cu operele lui Constantin Brâncuși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar şi şeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiştii tineri să-şi expună lucrările. Şi au început cu propaganda şi misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foşti turnători sau infractori: „Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand; „Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!”; Doar că ce să vezi? Nu sunt nici „Drăcoaice” şi nici „înconjurată de drăcoaice”. Sunt operele de artă ale absolvenţilor de la secţia de Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. Şi eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei şi pentru cei care vor şi n-au unde să-şi expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără şi în acest spaţiu poate expune oricine doreşte.

Comuniştii au vrut să-i dărâme „Coloana fără de sfârşit” de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui „decadentă”; şi au refuzat moştenirea lui. În imagini sunt lucrările despre care
unii spun că sunt scandaloase. Ce să faci?! Aşa este atunci când eşti obişnuit să te uiţi doar la diamante”, a scris ea.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a fost foarte critic cu expoziția. „Expoziția dracilor de la primăria sectorului 1 este o nouă dovadă a gradului de degenerare și amoralitate subculturala în care se zbate arta “postmoderna”. Amurg de lume rătăcită!”

Coloana Fără Sfârșit a lui Brâncuși are o simbolistică total diferită decât insinuează primărița Armand. Sculptura este un omagiu sacrificiului fără sfârșit al eroilor români din primul război mondial. Autoritățile comuniste au dorit s-o dărâme tocmai din acest motiv, considerând-o un simbol al „regimului burghezo-moșieresc” interbelic, care realizase Marea Unire.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate