joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEExplodează mămăliga? Proteste spontane la Arad, Timișoara și Brăila după anunțarea noilor...

Explodează mămăliga? Proteste spontane la Arad, Timișoara și Brăila după anunțarea noilor restricții

Peste 50 de persoane au ieșit, vineri seară, în centrul municipiului Arad pentru a-şi exprima nemulțumirea față de decizia autorităților centrale de a interzice circulația după ora 20:00 în localitățile cu incidență a cazurilor de COVID mai mare de 4 la mia de locuitori.

Vineri, autoritățile au anunțat noi restricții pentru România, până pe 14 aprilie.

Protestul a fost unul spontan și a avut loc în fața Palatului Administrativ, care este sediu pentru Primăria şi Prefectura Arad, scrie Agerpres.

Participanții nu au scandat, au stat doar pe platoul din Piața Revoluției, în timp ce au fost supravegheați de forțe de ordine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Deciziile se iau peste noapte, iar populația este cea care suferă. Cred că sunt niște măsuri abuzive, ar fi trebuit discutate înainte să fie luate şi să fie implementate treptat”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre participanți.

Alți participanți s-au declarat nemulțumiți de închiderea sălilor de sport.

„Ne țin închiși în casă, ne obligă să purtăm mască, suntem îngrădiți. Acum nu avem dreptul nici la sport, prin care eu înțeleg trei lucruri: sănătate, educație şi disciplină”, a spus un arădean.

„E de neînțeles de ce au închis sălile de sport, printre puținele lucruri care ne ţin sănătoși. Au mai modificat şi orarul magazinelor, ceea ce va face să devină supraaglomerate”, a susținut o participantă.

Protestul s-a încheiat fără incidente, iar jandarmii au precizat că nu au fost aplicate sancțiuni.

Municipiul Arad şi nouă comune din județ vor aplica restricțiile de circulație după ora 20:00, conform noilor măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Potrivit raportării de vineri a Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenției Arad, zece unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ au incidența cazurilor de COVID mai mare de 4 la mia de locuitori. Între acestea, două comune au incidenţa peste 7,5 la mia de locuitori, Şilindia – 12,46 la mie şi Dorobanți – 12 la mie, unde restricţiile de circulaţie vor fi aplicate în fiecare zi a săptămânii.

Municipiul Arad are o incidență de 4,7 la mie a cazurilor de COVID la 14 zile iar celelalte UAT-uri care se încadrează la restricțiile aplicate doar în weekend sunt: Frumușeni – 6,81 la mie, Peregu Mare – 6,68, Zăbrani – 6,29, Iratoşu – 5,74, Şagu – 5,19, Socodor – 5,08 şi Fântânele – 4,33.

Noile măsuri vor fi aplicate începând de duminică.

O acțiune asemănătoare a avut loc și la Brăila. Acolo, vineri seară peste 100 de tineri au ieșit spontan în fața Palatului Agriculturii pentru măsurile restrictive anunțate de autorități.

Tinerii s-au organizat pe rețelele de socializare și promit să iasă în număr și mai mare zilele următoare. Acțiunea nu a fost revendicată de niciun partid politic, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

Sâmbătă a fost rândul timișorenilor să protesteze.  Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive. Bănățenii au scandat „Libertate” și au cerut demisia lui Raed Arafat și a primarului Dominic Fritz.

La eveniment a vorbit și cunoscutul revoluționar din decembrie 1989, Marius Mioc.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. De la JUG -> la COTETz

  Chestiunea e simpla… : pentru “ei” suntem vite (~GOIMI~).

  Cu ajutorul „MEDICILOR” (care s-au dedulcit la EURO patati cu SANGE de OM), musulmanul ARAFAT si „sefii lui” (din marea moarta) ne-au redus libertatea de la JUG -> la COTETz ; cu mici derogari -> pentru NUTRETz.

  Da „MEDICILOR”, prin COMPLICITATEA VOASTRA, DE OAMENI DE STIINTA, s-au putut face toate acestea !

  Pana unde veti merge ?… pana la IAD ?

  OPRITI-VA si denuntati MIZERIA SI MINCIUNA PRIN CARE ARAFAT OMOARA ROMANII !!!

  Doar atunci, veti fi cu adevarat EROI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE