sâmbătă, iunie 15, 2024
ȘTIRIExpertul în igienă Sally Bloomfield spune că nu e bine să ne...

Expertul în igienă Sally Bloomfield spune că nu e bine să ne spălăm: Nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. Chiar nu este important! | Tot ea purta mască în pandemie și susținea campania guvernului de spălare a mâinilor

Milioane de oameni fac duș dimineața ca parte a rutinei lor pentru a se trezi și a se simți proaspeți pentru întreaga zi. Potrivit expertului în igienă Sally Bloomfield, dușul de zi cu zi „chiar nu este important” și nu trebuie făcut.

Profesorul Sally Bloomfield, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a spus că singurul motiv pentru care facem acest lucru este să fim „acceptabili din punct de vedere social”, acoperind mirosul „urât” al corpului.

Acum o săptămână, Amou Haji, supranumit „cel mai murdar bărbat din lume” pentru că nu s-a spălat timp de aproape șapte decenii, a murit la vârsta de 94 de ani în Iran.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Atunci Sally Bloomfield, care a susținut  și campania de spălat pe mâini a guvernului în timpul pandemiei de Covid-19, a sugerat că nu era nimic în neregulă cu stilul său de viață din punct de vedere al igienei.

Aceasta susține că spălarea în exces ar putea elimina din organism microbiomul său autoreglabil – microorganismele care trăiesc în corpul nostru și ajută la controlul nivelului de ulei de pe piele. În teorie, dermatologii spun că poate lăsa pielea mai susceptibilă la iritanți.

„După părerea mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit dailymail.co.uk.

În ciuda afirmațiilor sale, profesorul Bloomfield a recunoscut că încă face duș în fiecare zi pentru a-și păstra părul „rezonabil”.

Întrebată dacă practică ceea ce predică, ea a spus: „Fac un duș în fiecare zi ca parte a spălării părului. Se întâmplă să fiu vanitoasă și îmi place ca părul meu să arate rezonabil și, pentru a putea face asta, trebuie să mă spăl o dată la două zile”.

Ea a mai susținut că oamenii ar trebui să-și spele întotdeauna tot corpul înainte de a intra într-o piscină, potrivit Daily Mail.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. offtopic @mr. somacescu:
  “În urmă cu un an și jumătate de despărțea de omul care i-a fost alături la bine și la greu. Acum își ”
  -iliescu ion ilicii era cu “la bine dar mai ales la…..greu”:
  corect e “la bine dar mai ales la RAU”,
  ##.wp_rss_retriever_item_wrapper
  bye-bye

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE