joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE | Senatorul Sorin Lavric: Îi îndemn pe români să semneze petiția...

EXCLUSIVITATE | Senatorul Sorin Lavric: Îi îndemn pe români să semneze petiția pentru Mircea Vulcănescu. Consacrarea lui Vulcănescu descinde tocmai din încercarea de a-i periclita posteritatea

Senatorul AUR, Sorin Lavric, se arată uimit de tentativa de eliminare a numelui lui Mircea Vulcănescu de pe frontispiciul liceului bucureștean care este botezat în cinstea filozofului interbelic.

Într-o intervenție în exclusivitate pentru R3media, senatorul Sorin Lavric i-a îndemnat pe români să semneze petiția inițiată de istoricul Sorin Lavric pentru apărarea memoriei lui Mircea Vulcănescu.

„Ștergerea lui Mircea Vulcănescu de pe frontispiciul liceului omonim este ultima recidiva a urii răzbunătoare cu care Alexandru Florian îl urmărește pe cărturarul interbelic. E un prilej de uimire sa vezi cum un pigmeu mediocru vrea sa-l supună epurării pe autorul “Dimensiunii românești a existentei”. Ce nu-și dă seama acest gnom vindicativ e ca, departe de a-i macula memoria lui Vulcănescu, nu face decât sa-i sporească prestigiul. Consacrarea lui Vulcănescu descinde tocmai din încercarea de a-i periclita posteritatea. Ii indemn pe români sa semneze petiția spre a-i arăta acestui sinistru masoret marxist de cita simpatie se bucura cărturarul interbelic”, ne-a declarat Sorin Lavric.

Reamintim că publicația Podul a anunțat că Institutul „Elie Wiesel”, condus de Alexandru Florian, face presiuni asupra conducerii liceului „Mircea Vulcănescu” de a schimba numele instituției.

Istoricul Marius Oprea a inițiat o petiție pentru a stopa acest demers, deja respins de autorități în 2017, pe care au semnat-o deja personalități precum Lucia Hossu Longin, Dan Puric, Octav Bjoza, Marilena Rotaru, etc.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate