duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEEurostat: România este una dintre țările care va înregistra o scădere puternică...

Eurostat: România este una dintre țările care va înregistra o scădere puternică a populației până în anul 2050

România este una dintre țările care va înregistra o scădere puternică a populației până în anul 2050, conform datelor Eurostat, anunță Digi 24.

România este una dintre țările care va înregistra o scădere puternică a populației până în anul 2050, conform datelor Eurostat.

Potrivit sursei citate, dintre cele 1216 de regiuni din sistemul de referință NUTS (Nomenclature of territorial units for statistics) al UE, 802 vor avea populații mai mici în 2050 față de 2019, iar alte 414 vor avea o populație mai mare în 2050 față de 2019.
Aceste informații provin din cele mai recente estimări privind evoluția populației privind modelele demografice regionale în 31 de țări (cele 27 de state membre ale UE și cele patru țări AELS).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există o variație considerabilă a estimărilor între țări. În Letonia și Lituania, toate cele 16 regiuni de nivel 3 NUTS vor avea o populație, în 2050, mai mică decât în ​​2019, majoritatea cu cel puțin 20%. Bulgaria, Estonia, România, Slovenia și Slovacia au o singură regiune cu o creștere a populației preconizată până în 2050.

Alte țări cu o mare majoritate a regiunilor cu o scădere estimată a populației sunt Cehia, Grecia, Croația, Ungaria, Polonia, Portugalia și Finlanda .

Se estimează că aproape 9 regiuni din 10 vor avea o vârstă medie mai mare în 2050 decât în​​2019.

Estimările spun că vârsta medie din aceste 31 de țări va crește cu 4 ani, de la 45,1 ani în 2019 la 49,1 ani în 2050. Doar în 131 din cele 1216 regiuni (11% din total) nu se preconizează că vârsta medie va crește.

Se estimează că populațiile care îmbătrânesc cel mai rapid vor fi în regiuni situate în principal în estul Europei (țările baltice, Polonia, Slovacia, România și Bulgaria) și sudul Europei (Italia, Spania și Portugalia). Pentru cele 160 de regiuni (13%) cu cea mai rapidă îmbătrânire, se preconizează o creștere a vârstei medii cu cel puțin 8 ani între 2019 și 2050.

Populații mai tinere sunt preconizate pentru doar 10% din regiuni (119), 8 din 10 dintre acestea fiind în Germania, unde vârsta medie ar scădea cu cel mult 4 ani.

În acest timp, Guvernul României ia măsuri prin care descurajează nașterea și creșterea copiilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. Dramatic!

  in 1990 eram 23 de milioane. Acum am donat vreo 3 milioane Europei, i-am ajutat pe ei să nu aibă nevoie de migrație din afara Europei. Dar și ei sunt in implozie demografică, nu-i ajută mult.

  De 3 decenii poporul nostru a făcut MILIOANE de avorturi. Iar actuala generație, cea mai răsfățată din istorie, cea mai bogată și mai liberă alege să crească pisici și căței in loc să facă prunci.

  Prima regulă ar trebui să fie zero avorturi. Nu vă nenorociți viața cu avort. Fetele mințite să avorteze că-s libere ajung să aibă coșmaturi și să nu li se mai lege viața bine. Oricum băiatul care le pune să avorteze nu le iubește și le părăsește, deci nu merită ascultat. Cine poate să indrume și să ajute fetele, eventual donați la părintele Tănase care a salvat sute de prunci de la avort.

  A doua regulă este: patriotismul nu mai e doar despre vorbe. Patriotismul incepe de la minim 2 copii in sus. Așa s-a afirmat neamul ăsta in opresiune, prin demografie. Bunicii mei erau peste 10 copii la o mamă. Dacă noi nu facem copii să nu ne mirăm că vor veni 3 milioane de musulmani in țară in 2-3 decenii, nu durează mult. Francezii au ajuns la aproape 8 milioane in vreo 60 de ani (din care numai 1 milion sunt fără acte !

  Prostia istorică a progresiștilor tip PLUSR & Co este că vor să facă autostrăzi pe care n-o să mai fie cine circula! Sau să facem ca germanii – o țară la cheie, bibilită și curată să o poată lua gata făcută cele 7 milioane de musulmani din Germania care nu mai face copiii deoarece un copil nu e ecologic iar feministele nu trădează ideologia cuplându-se cu bărbați…

  Asta se numește decadență, dispariție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE