ACTUALITATEEurostat: România a importat măști în valoare de 272 milioane de euro,...

Eurostat: România a importat măști în valoare de 272 milioane de euro, în primul semestru din acest an. La nivelul UE, importurile de măști au crescut cu 1800%

România a importat măşti în valoare de 272 milioane de euro, în primul semestru al acestui an, potrivit datelor publicate, marți, de Eurostat, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, România este printre ţările UE care au importat cele mai multe măşti în primele şase luni, fiind devansată doar de Cehia, Polonia, Austria, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Franţa şi Germania

Conform acestor date, în primele şase luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, valoarea importurilor de măşti ale UE a crescut cu 1.800% de la 800 milioane de euro până la 14 miliarde de euro, în contextul pandemiei.

China a fost principalul partener al UE când vine vorba de importurile de măşti faciale, furnizând 92% dintre măştile importate de blocul comunitar în primul semestru din 2020, în creştere cu 30 de puncte procentuale comparativ cu situaţia din primul semestru din 2019.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate