ACTUALITATEEuroparlamentarul Gheorghe Falcă: Fermierii români trebuie să primească sprijin financiar pentru procesarea...

Europarlamentarul Gheorghe Falcă: Fermierii români trebuie să primească sprijin financiar pentru procesarea cerealelor. Se deschide calea către exporturi pentru România

Europarlamentarul Gheorghe Falcă susține că România are o oportunitate economică care nu poate fi ratată, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Lipsa cerealelor din cele două state, deschide calea către exporturi pentru România. Astfel, fermierii români ar trebui să primească sprijin financiar pentru procesarea cerealelor, a menționat Falcă, potrivit Antena3.

„Avem în pachetul propus de Guvern un sprijin față de fermieri, apoi avem în banii din Uniunea Europeană pentru subvenție – din nou se pot capitaliza acești bani pentru susținerea procesării și cred că această oportunitate nu trebuie să fie ratată de către fermieri și de către România”, a spus Gheorghe Falcă, pentru sursa citată.

Rusia și Ucraina sunt principalele țări  exportatoare de cereale pentru multe dintre țările slab dezvoltate sau aflate în curs de dezvoltare, însă, România produce mai mult decât consumă și ar putea suplini cantitatea de cereale care nu mai ajung la acestea din cauza războiului.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Una dintre cele mai afectate țări din cauza suspendării exporturilor de cereale este Egipt. Autoritățile din acest stat au confirmat că importurile de grâu din cele două state reprezentau aproximativ 80% din cantitatea cumpărată  și încearcă să liniștească populația, asigurându că au rezerve pentru circa opt luni, relatează Reuters.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Recent, Ministerul Agriculturii a menționat că România nu ar intra într-o „criză alimentară”, însă, îi va obliga pe fermieri, producători agroalimentari și comercianți să raporteze toate stocurile de alimente de bază, lunar, în mod preventiv.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...