ACTUALITATEEuroparlamentar maghiar: UE duce un „război politic rece” împotriva Poloniei. Aș vrea...

Europarlamentar maghiar: UE duce un „război politic rece” împotriva Poloniei. Aș vrea să știu când Ursula von der Leyen va ataca Germania pe un ton atât de dur și disprețuitor

Comisia Europeană, ghidată de setea de putere, duce un război politic politic împotriva Poloniei în loc să-și îndeplinească rolul real de gardian al tratatelor UE. Parlamentul UE, stânga europeană și Partidul Popular European cooperează, de asemenea, cu comisia LIBE în cadrul atacurilor, a declarat Tamás Deutsch, șeful delegației Parlamentului European Fidesz, în timpul unei pauze în plenul parlamentului UE, conform RemixNews.

În ceea ce privește dezbaterea Parlamentului European, desfășurată marți, cu privire la decizia Curții Constituționale poloneze de a acorda prioritate constituției naționale față de dreptul UE, europarlamentarul maghiar a subliniat că „începerea războiului rece este un alt pas în procedură. UE amenință să suspende aceste două țări în cadrul Consiliului European, care reunește guvernele statelor membre ca urmare a acestui proces.”

El a adăugat că al doilea pas a fost „reformarea statului de drept, pe care UE îl folosește ca instrument de extorcare politică pentru a suspenda fondurile de dezvoltare ale UE dacă un stat membru nu îndeplinește așteptările Bruxellesului”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca al treilea pas, Comisia UE întârzie în mod ilegal plățile acelorași fonduri către unguri și polonezi și, ca în patrulea pas, lansează un război rece deschis împotriva Poloniei în legătură cu decizia luată de Curtea Constituțională poloneză.

„În acest context, nici comisia, nici Parlamentul European nu au un argument juridic bine întemeiat, dar nici nu caută unul, deoarece vor să rezolve problema dintr-o poziție de forță”, a spus el.

Deutsch a subliniat că în cadrul dezbaterii, deputații maghiari Fidesz au fost puternic în favoarea Poloniei, precizând clar că „acesta este un pas inacceptabil și ilegal într-un atac politic asupra cooperării europene și a bunei funcționări a uniunii”.

„Toți cei care fac parte din aspirațiile imperiale europene și își propun să desființeze suveranitatea națională au făcut parte din atac, [în timp ce] toți democrații au sprijinit Polonia”, a declarat el.

El a subliniat, de asemenea, că multe decizii, similare deciziei Curții Constituționale poloneze, au fost luate anterior în UE, care afirmă că există o limită constituțională națională pentru aplicarea dreptului comun al UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Curtea Constituțională Germană a luat o decizie similară cu privire la o problemă similară anul trecut, dar aș vrea să știu când Ursula von der Leyen, președintele german al Comisiei Europene, va ataca Germania pe un ton atât de dur și disprețuitor, așa cum a făcut-o în dezbaterea de astăzi despre Polonia”, a remarcat politicianul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...