sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEEugen Teodorovici: NU vom deveni PRIZONIERII lui LUCOVID sau IOHANNIS-VID, chiar dacă...

Eugen Teodorovici: NU vom deveni PRIZONIERII lui LUCOVID sau IOHANNIS-VID, chiar dacă ne închid în case, ne pun lanțuri pe #HORECA și lacăte pe toate „ușile” sufletului

Fostul Ministru al Finanțelor și candidat la președinția PSD, Eugen Teodorovici, scrie că nu vrea să renunțe la sărbătorile de iarnă din cauza coronavirusului.

Eugen Teodorovici afirmă că oamenii nevoie de tradiții, sfinți și moștenirea spirituală, chiar în condiții de pandemie.

Declarația senatorului PSD vine în contextul protestelor de la Iași și de la București privind interdicția cetățenilor români care nu locuiesc în Municipiul Iași de a participa la pelerinajul de Sfânta Parascheva în acest an.

De asemenea, în această săptămână a avut loc un protest al industriei Horeca împotriva măsurilor luate de Guvern.

„NU trebuie să ÎNLOCUIM relaxarea, relaționarea, divertismentul, sălile de spectacole, biserica, bucuria pe care ne-o oferă sărbătorile tradiționale cu #NIMIC altceva.

NU putem să aducem acasă tot STRESUL și toată OBOSEALA acumulate după un an extrem de greu, cum NU putem să acceptăm „oferta” generoasă pe care o propun niște disperați după voturi, de a ne mulțumi doar cu televizorul din propria locuință, cu platformele online și cu discuțiile sau vizitele din ce în ce mai dese la psiholog.

NU vrem să renunțăm la #SĂRBĂTORILE noastre tradiționale de iarnă, cu Ignatul, Colindul, Crăciunul, Plugușorul, Sorcova, cu Moș Nicolae și cu toți Sfinții noștri.

Chiar așa, cu #MASCĂ, cu spălat pe mâini, cu distanța necesară, avem NEVOIE de toate acestea în viețile noastre, pentru că sunt parte din #MOȘTENIREA noastră spirituală și nicio pandemie nu le va putea anula sau elimina vreodată.

NU vom deveni PRIZONIERII lui LUCOVID sau IOHANNIS-VID, chiar dacă ne închid în case, ne pun lanțuri pe #HORECA și lacăte pe toate “ușile” sufletului.

NU putem să ne mutăm cu toții într-o lume virtuală, asimptomatică, fals pozitivă sau fals negativă, pentru că suntem ființe în carne și oase și avem o diversitate de #NEVOI și #SENTIMENTE.

NU ne pot convinge nici Iohannis, nici aghiotanții lui că singura și cea mai de preț valoare civică a rămas VOTUL și nimic altceva nu trebuie să mai conteze, ba chiar că ne putem lipsi de o masă la restaurant, o cafea sau o limonadă savurate în tihnă, un spectacol sau concert și chiar de un moment de reculegere în liniștea unui lăcaș sfânt.

NU a primit nimeni un #RĂSPUNS la întrebarea adresată de mii de ori președintelui #Iohannis:

De ce aceeași MASCĂ purtată cu grijă ne pune în pericol oriunde în lumea NOASTRĂ normală, în schimb ne asigură maxima protecție în cabina de VOT”, a scris Teodorovici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate