joi, septembrie 21, 2023
ENERGIEFostul ministru Eugen Teodorovici amplifică suspiciunile: Cutremurele din Gorj nu sunt naturale....

Fostul ministru Eugen Teodorovici amplifică suspiciunile: Cutremurele din Gorj nu sunt naturale. Au fost provocate de exploatarea de gaz de la OMV | VIDEO

Fost ministru al Finanțelor Publice și al Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici face afirmații grave.

Acesta susține că seria, parcă interminabilă, de cutremure care afectează județul Gorj de peste o lună, nu este naturală, ci este cauzată de o exploatare de gaz a OMV Petrom.

Acesta e explicat că pentru a se exploata gazul, sunt necesare niște explozii subterane. Aceste afirmații coincid cu cele ale unui localnic, care declarase anterior că a auzit o „detonare” înainte de petrecerea cutremurului din 20 martie. Localnicul a dat vina, însă, pe cariera de piatră de la Dobrița.

„Cutremurele de la Gorj nu au fost cutremure naturale. Sunt cutremure provocate de exploatarea de gaz de către OMV. Au mărit cantitatea de gaz cu exploatarea de gaz. Acolo, ca să produci exploatarea de gaz, trebuie să produci niște explozii subterane și s-a intensificat acest vid de exploatare a gazului, punându-se pe seama cutremurului din Turcia cu ce se întâmplă la Gorj. Au profitat de această situație din Turcia pentru a pune pe seama șocului din Turcia, că se întâmplă și în Gorj cutremure foarte ciudate. Cutremurele nu sunt din cauze naturale, sunt provocate de cei care exploatează gazul acolo, mai au încă 5 ani de exploatare…interesele majore din piață…că și eu m-am întrebat de ce nu se spun aceste lucruri“, a spus Eugen Teodorovici în emisiunea Puterea Cuvântului, realizată împreună cu Otilia Caloian.

Teodorovici l-a acuzat pe fostul director al INFP, Gheorghe Mărmureanu, că are ieșiri publice doar în funcție de interesele firmelor de asigurare.

„Mărmureanu și-a schimbat des punctul de vedere referitor la un posibil sau un iminent cutremur. Înțeleg din spusele domniei sale că atunci când se vorbea de un cutremur iminent, era mulțumirea firmelor de asigurare pentru care un astfel de anunț a trimis mulți români să-și facă polițe de asigurare. După care, dacă ne uităm în istoricul aparițiilor publice ale domnului Mărmureanu, care oricum nu are pregătirea necesară de seismolog, își schimbă opinia și spune că s-au schimbat calculele și nu se mai întrevede un astfel de cutremur în următoarea perioadă. Pentru că ce să vezi? Se rupsese lanțul de iubire între firmele de asigurare și el. Am avut un gust amar când am auzit asta. Am înțeles și interesele majore din piață că și eu m-am întrebat de ce nu se spun aceste lucruri”, a spus Eugen Teodorovici.

Reamintim că R3media a scris prima oară despre ipoteza ca seismele din Gorj să fie cauzate de „mâna omului” și nu de la natură. Ar fi vorba de exploatarea la mare adâncime de la Totea.

Un expert în energie a confirmat pentru R3media că acest lucru este posibil, dar puțin probabil.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. d-aia nu e orlando in “echipa castigatoare”
    (nici psd nu mai are echipa castigatoare,
    de cand i-a artat ciu-ciu lu dancila)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate