joi, februarie 22, 2024
EDUCAȚIEEugen Sechila, veteran al Legiunii Străine: Nu mai există cultul eroului. Formăm...

Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine: Nu mai există cultul eroului. Formăm mici roboței, gata să se înroleze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor

Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine, în rândul căreia a activat timp de 16 ani, a spus că în ziua de azi, copiii sunt pregătiți să devină mici roboței, gata de a se înrola în multinaționale.

El a mai afirmat că în școli nu se face niciun fel de cult al eroismului, iar tinerii sunt privați de virtuțile cardinale, precum onoarea sau dreptatea.

Eugen Sechila a vorbit despre educație și disciplină în episodul 12 al podcastului PoveștiR3.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Copiii au nevoie de exemple ca să învețe. Nu putem să le livrăm toată informația livresc, sunt o mulțime de specialiști care ar putea să le vorbească celor mici pe înțelesul lor și să explice modul acesta de a acționa, de a trăi prevăzător.

Societate tinde să se devirilizeze, pentru că nu mai are nu mai are niciun reper de viritate adevărată. Nu mai există cultul eroului. Nu se mai învață așa ceva la școală. Sunt făcute expre să fie scoase din educația copiilor noștri. Eu nu mai îmi pun mari baze pe curicula școlară, pentru că m-a dezămagit.

Copiii noștri ies de pe băncile liceelor fără să aibă elucidate niște întrebări esențiale: de exemplu despre vocație. Formăm mici roboței care sunt gata să se incorporeze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor. Tehnic, ei pot fi pregătiți. Dar i-a învățat cineva pe copii virtuțile cardinale: simțul onoarei, simțul dreptății? Reziliența fizică și morală? Sunt lucruri foarte interesante care nu se pot învăța doar într-o sală de clasă”, a povestit fostul consultant militar al Armatei franceze.

Eugen Sechila crede că tinerii au nevoie să se autodisciplineze, pentru a nu deveni supuși mai târziu în viață, iar Armata avea un rol determinant în formarea caracterului.

„Liceenii, în special în ultimii 2 ani,  ar avea nevoie de un program de pregătire premilitară, care să-i revilizeze. În perioada „Săptămânii Altfel” ar trebui să fie în contact cu instructori militari care să-i ajute să se disciplineze.

De nevoie trebuie să te disciplinezi, altfel vei plăti un preț scump. Cultura noastră actuală e moale. Neoliberalismul ne-a adus aici. Nimic din cultura de astăzi nu-i face pe tineri să adere la lucruri superioare.

Între disciplină și supușenie este o diferență ca de la cer la pământ. Disciplina îmi aparține, e o putere sufletească. Supușenia este ceva ce ne livrează total voinței altcuiva. Disciplina îmi aparține, supușenia mă face să plec capul în fața voinței altcuiva.

Avem generații întregi care au ajuns la vârsta adultă fără să fii făcut cel mai mic efort de autodisciplină. Simplul efort de a dormi în aceeași cameră cu alți 10 indivizi te disciplinează. Trebuie să te faci suportat și să-i suporți pe ei. E autodisciplină”, a continuat el.

Eugen Sechila, care azi organizează tabere de supraviețuire pentru tineri, spune că țara nu se poate apăra cu funcționari și mercenari.

„Faptul că am renunțat la serviciul militar obligatoriu este o dovadă de rea-voință din partea decidenților politici și se vede aici dorința de distrugere a suveranității unui neam.

Apărarea nu se face cu o armată de funcționari și de mercenari. Ci cu oamenii acelui popor. Nu e un hazard că s-a desființat Armata”,  a mai adăugat el.

Ce a mai spus Eugen Sechila puteți afla abonându-vă la podcastul PoveștiR3 disponibil pe YouTube, Facebook și SoundCloud.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Bună ziua,este un plan bine pus la punct de către acei criminali care au nășit comunismul și acum nășesc globalizarea, acela de distrugere a identității naționale,de ce credeți că nu se spune pe cine sa glorificăm și pe cine nu,distrugerea țării a inceput cu educația,vor doar gloate de sclavi hedoniști,sclavii pântecului care nu pot privi mai departe de blidul de mâncare.Din păcate nici părinții nu le mai insufla copiilor simțul onoarei,al dreptății,al corectitudinii,al respectului față de celălalt,le sunt insuflate doar valorile materiale,

  2. re-educarea #spalarii pe creieri pentru viitorul sclav-bot obedient noii oranduiri globale criminale. se rasucesc bunii si strabunii nostri, purtatori de razboaie pentru Tara, toti eroii Romaniei si luptatorii impotriva opresiunii bolsevice, in mormintele uitate de #omul nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE