joi, septembrie 21, 2023
RECOMANDĂRIEugen Popescu, acuzații fără precedent de TRĂDARE la adresa SIE și a...

Eugen Popescu, acuzații fără precedent de TRĂDARE la adresa SIE și a MAE. „Sforile” politicienilor sunt trase de servicii: Atunci, să admitem că suntem conduși de serviciile secrete, decretăm România o dictatură a serviciilor secrete și să vedem ce facem ca să scăpăm de acest flagel

Eugen Popescu, fost director al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și membru al AUR, spune că problema românilor din afara granițelor este „obturată” de către serviciile de informații.

Într-un interviu acordat Noua TV, Eugen Popescu face afirmații foarte grave la adresa serviciilor de informații din România, mai ales despre Serviciul de Informații Externe (SIE). El a vorbit chiar de trădare, în contextul abandonării comunităților românești din jurul țării, afirmând că românii din Timocul sârbesc sau cei din Bulgaria și Ucraina riscă dispariția completă prin asimilare, sub privirile statului român.

Popescu a mai zis că dacă România este captivă serviciilor secrete, atunci trebuie eliberată.

„Interesul ascuns al unor structuri ale statului român, care vor să păstreze această problemă obturată, pentru a crea legături subterane cu statele respective, în detrimentul comunităților românești.

Statul român a avut liceu la Bitola, școli la Ohrid, proprietăți în Macedonia de Nord. Niciodată nu le-a revendicat. Această ticăloșie pe care o practică statul român față de aceste comunități frizează trădarea națională.

Interesele naționale sunt de a ne proiecta interesele noastre culturale acolo unde sunt români și iată sunt peste tot. Toți o fac: Polonia, Turcia, Ungaria, Serbia, etc.

Această chestiune este o chestiune profundă care trebuie căutată în subteranele statului român.

Părerea mea, ca om care a lucrat în structurile guvernamentale atâta timp, este că problema românilor de pretutindeni nu a ținut de MAE sau de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Ea a fost impusă, politicile au fost impuse de către SIE. O chestiune absolut nelegală, pentru că treaba unui serviciu nu este să impună politici.

Treaba unui serviciu este să informeze, nu să profite de prostia demnitarilor români sau de faptul că ei sunt agățați cumva de cingătoarea serviciilor secrete și să impună politici. Este o aberație, nu vorbim de democrație, ci de altceva. Trebuie să ne revenim, ca stat, pentru că altfel dispărem.

Eu cred că interesele care generează acest tip de reacții din partea unor oameni din SIE – nu toți, sper că nu toți sunt la fel, dar până acum nu am văzut, când o să fie o să recunosc că s-au bătut pentru cauza românească – o parte dintre ei ar putea să lucreze în slujba unor interese străine.Trădători, să nu ne mai încurcăm în cuvinte.

Păi ați mai pomenit ca într-un stat normal la cap, proiectele unui departament, pentru Moldova, să fie avizate de un serviciu secret? Asta-i o aberație, dincolo de orice logică a democrației. Atunci, să admitem că suntem conduși de serviciile secrete, decretăm România o dictatură a serviciilor secrete și vedem ce facem: trecem la luptă armată, facem ceva ca să scăpăm România de acest flagel.

Eu cred că în România mai sunt politicieni și chiar oameni din serviciile secrete, care înțeleg rolul serviciilor secrete într-o democrație”, a explicat Popescu.

Diplomația românească nu există

Popescu i-a acuzat și pe cei din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că nu apară românii, nici din interiorul, nici din exteriorul granițelor. El a oferit ca exemplu Grecia, unde statul român a făcut cel mai recent demers oficial pentru românii de acolo în …1948!

„În ceea ce privește Grecia, ultimul demers făcut de statul român, dacă nu mă înșel, a fost în 1948, pe vremea Republicii Populare Române! Atunci a fost o scrisoare foarte dură adresată guvernului grec, prin care i se cerea să înceteze represiunea asupra românilor din Grecia și să retrocedeze biserici, școli, toate clădirile care s-au făcut cu contribuția statului român.

În rest nimic. Nu sunt recunoscuți ca minoritate națională, de ei se ocupă Ministerul Apărării Naționale. Grecia este un stat UE, trebuie să respecte toate convențiile internaționale, dar nu se întâmplă așa ceva. Nimic. Nicio presiune din partea României. Absolut niciun demers oficial. Acum câteva zeci de ani, statul român avea 117 școli acolo, îi recunoștea pe toți ca români. Acum nu-i mai recunoaște. Cum să numim acest act decât trădare?”, s-a întrebat el.

Eugen Popescu a spus că „statul român nu mai este un instrument al națiunii române, după cum vedeți, ci al altora, folosit pentru diferite interese.

Diplomația românească nu există, este un instrument în mâinile altora și execută ordine. Noi am putea să utilizăm aceste comunități pentru a ne dezvolta economic relații cu statele gazdă. Am putea să ducem produsele noastre acolo. Nici acest lucru nu au în minte acesti indivizi care trădează interesul național”.

Domnia sa consideră că statul român nu face nimic nici pentru românii plecați în Occident, tot din cauza „celor care trag sforile”.

„După ce i-au izgonit pe români din țară: li s-au distrus fabricile, minele, li s-au luat resursele, au fost îngropați de birocrație și controale și au plecat dincolo.

Păi du-te acolo și fă-le școli. Polonia a întors acasă 2 milioane de oameni, oferindu-le facilități. Noi ar trebui să avem un sistem de învățământ paralel în partea cealaltă, ca românii să învețe limba maternă. Un stat normal la cap face lucrurile astea, dar noi nu suntem un stat normal la cap. Noi facem politica altora. (…)

Știți bine că din punct de vedere demografic, care e o problemă de securitate națională pentru România, avem o problemă. Se golește țara. Ar fi ca o apă a vieții pentru noi: să vină aici, să ducă bani și acolo, să-și crească familiile și să vină și copiii lor aici. Statul român nu face acest lucru elementar.

De ce nu face? Întrebați autoritățile la vedere dar și cele care nu sunt la vedere și care trag sforile celor care sunt la vedere”, a adăugat el.

Eugen Popescu nu i-a uitat nici pe foștii membri ai Securității care au trecut, după 1990, la alte servicii. El s-a referit și la generalul (r) Silviu Predoiu, fără să-l numească.

„Aici și-au făcut vile, au pensii uriașe – că deh, au fost membri ai Securității, iar apoi au trecut la alt serviciu – la care nu poate gândi un român obișnuit. Ei zic că au apărat România.Care Românie? Ei trebuie să apere și românii, nu doar România. Ei trebuiau să apere și românii din afară, pentru că națiunea română are un instrument: statul român. Dacă nu mai lucrează în interesul națiunii române, atunci ne construim alte instrumente.

Văd un general care-și face partid, care a condus SIE. Ce-a făcut el atâția ani acolo? Îi dăm nume, fapte, concret. Bani care au fost dați și returnați. Ori suntem într-un stat mafiot controlat de interese străine României, ori suntem într-o democrație. Dacă vom constata că nu suntem într-o democrație, atunci trebuie să revenim. Altfel, ne prăbușim ca stat și ca națiune”, a concluzionat el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. E bine când sunt puse în dezbatere publică asmenea probleme. Dar apare întrebarea – ce face fiecare cetățean pentru bunăstarea și securitatea statului ??? Cum învață pînă la 18 ani – școală primară, gimnaziu, liceu, apoi facultate ?? Ce mod de viață duce ??? Sănătos ?? Practică sportul ?? Își iubește aproapele ??? Uneori mi s epare că cel mai mare flagel al unui stat este IINDIFERENȚA ȘI IRESPONSABILITATEA generală, de la opincă pînă la vlădică. Lipsește un program național de educație fizică, morală și spirituală. Se spune că cecenii din Rusia au un cod moral, moștenit de la înaitai. Tot acolo se înregistrează cel mai scăzut nivel de consum de alcool, spirtuoase A băuturilor de peste 18 grade tărie. Poate că e timpul să ne întoarcem la răăăădăcinile Neamului dacoromânesc. Ce le-a ajutat să să devină ,,cei mai vitegi și înțelepți dintre traci ??,,.. potrivit lui Herodot. Da, serviciie sunt un pilon important. Dar acolo nu au ce cauta profitorii și trădătorii…

 2. Cam reușește omu’ să vă spună că, în general, Democrația (ultimelor n decenii) este condusă de servicii, centralizate Agenției Centrale de Investigații. (Aldo Moro ?)

  P.S.

  Dar văd că un discurs al lui Jake Sullivan (ghici cine-i tipu’!) de cel puțin două săptămâni vechime a scăpat nedetectat de dvs. Noroc cu … „Stânga radicală” (americană):

  https://www.youtube.com/watch?v=BT7Th2aV0wM

  Priviți CU ATENȚIE ce spune JS de pe la 40:40, pentru câteva minute (și spuneți-ne cine va plăti – și … CU CE).

  Pentru Redacție, colaboratori, cititori: „Stânga radicală” nu se ocupă de schimbări de sex ori de pronume etc., ci de regim. Și vreau să cred că toată lumea o știe. Din fericire (pentru ea), Democrația practic nu are așa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate