marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEEroare RO-ALERT. Mesaje de avertizare trimise de patru ori pe noapte, în...

Eroare RO-ALERT. Mesaje de avertizare trimise de patru ori pe noapte, în Timiș. Cetățenii se plâng că alarmele se repetă obsesiv și induc panică

În Timiș, în ultimele zile, prin sistemul de avertizare RO-ALERT au fost transmise nu mai puțin de patru mesaje în fiecare noapte, informează ȘtiriTVR.ro.

Potrivit sursei citate, telefoanele au sunat la 22:00, 01:00, 04:00 și 06:00 dimineața. Cetățenii spun că alarmele induc panică și disconfort, pe lângă faptul că se repetă obsesiv și inexplicabil.

Reprezentanții ISU Timis au explicat printr-un comuniat oficial că s-a produs o eroare, iar personalul dispeceratului a greșit perioada de transmitere a mesajelor. Autoritățile își cer scuze și promit că vor face eforturi pentru evitarea unor astfel de situții.

Sistemul este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ordonanța de Urgență 72 din 2017 permite difuzarea unui mesaj de avertizare pe un telefon, o singura dată, fără repetari.

Astfel de mesaje au fost date, recent, și în București, în mod repetitiv, atât în limba română, cât și în limba engleză.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE