ACTUALITATE Eroare RO-ALERT. Mesaje de avertizare trimise de patru ori pe noapte, în...

Eroare RO-ALERT. Mesaje de avertizare trimise de patru ori pe noapte, în Timiș. Cetățenii se plâng că alarmele se repetă obsesiv și induc panică

În Timiș, în ultimele zile, prin sistemul de avertizare RO-ALERT au fost transmise nu mai puțin de patru mesaje în fiecare noapte, informează ȘtiriTVR.ro.

Potrivit sursei citate, telefoanele au sunat la 22:00, 01:00, 04:00 și 06:00 dimineața. Cetățenii spun că alarmele induc panică și disconfort, pe lângă faptul că se repetă obsesiv și inexplicabil.

Reprezentanții ISU Timis au explicat printr-un comuniat oficial că s-a produs o eroare, iar personalul dispeceratului a greșit perioada de transmitere a mesajelor. Autoritățile își cer scuze și promit că vor face eforturi pentru evitarea unor astfel de situții.

Sistemul este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ordonanța de Urgență 72 din 2017 permite difuzarea unui mesaj de avertizare pe un telefon, o singura dată, fără repetari.

Astfel de mesaje au fost date, recent, și în București, în mod repetitiv, atât în limba română, cât și în limba engleză.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite