vineri, iulie 18, 2025
ACTUALITATEEra doar o conspirație | Reprezentantul Comisiei Europene a admis public că...

Era doar o conspirație | Reprezentantul Comisiei Europene a admis public că UE ar putea autoriza curând „carnea artificială” cu condiția să fie etichetată corect / Fermier italian: Există o strategie precisă care urmărește să modifice stilul alimentar natural

Stefan De Keersmaecker, coordonator și purtător de cuvânt al Campaniei Green Deal a Comisiei Europene, s-a declarat de acord cu „alimentele de laborator”, „atâta timp cât respectă standardele noastre nutriționale”, în cadrul discursului ținut miercuri cu ocazia celei de-a noua Conferințe Economice a Fermierilor CIA-Italiani, la Palatul Congreselor din Roma.

Practic, De Keersmaecker a lăsat să se înțeleagă că, în lunile următoare, cererea de comercializare a altor „alimente noi” – adică cele inventate în laborator pe bază de insecte, sau pur și simplu consumate în mod tradițional în afara Europei – ar putea ajunge în curând pe mesele Bruxellesului, scrie Știri pe surse.

Condițiile: etichetarea corectă și siguranța alimentară. După făina și proteinele obținute din greieri, gândaci și viermi, UE se gândește să aprobe și „carnea în eprubetă”, un produs alimentar derivat din fuziunea celulelor stem animale din interiorul unui bioreactor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Procesul de producție a cărnii de cultură este foarte controlat. Acestea sunt substanțe care, chiar și atunci când sunt produse artificial, reproduc moleculele prezente în mod natural în organism. Consider că, carnea de cultură poate fi mai sigură decât cea din fermele intensive pentru că ar reduce riscul proliferării agenților patogeni dar și utilizarea antibioticelor și steroizilor”, afirmă Luciano Conti, profesor de biologie aplicată la Universitatea din Trento.

Fermierii, însă, nu sunt de acord. Ettore Prandini, președintele Confederației Naționale a Fermierilor italieni (Coldiretti), a spus că totul este o minciună, pentru că există o strategie a multinaționalelor, pentru a schimba obiceiurile alimentare firești ale oamenilor.

„Minciunile despre mâncarea în eprubetă confirmă că există o strategie precisă a multinaționalelor care urmăresc să modifice stilurile alimentare naturale bazate pe calitate și tradiție cu operațiuni de marketing iscusite – suntem gata să luptăm împotriva ‘alimentelor Frankenstein’, care pun în pericol democrația economică”, a spus președintele Ettore Prandini.

Spusele lui Prandini vin pe fondul deciziei retailerului Lidl de a reduce numărul produselor din carne de la vânzare, pentru a le înlocui cu „surse alternative” de proteine.

Deja în data de 22 decembrie 2022, Coldiretti (Confederația Națională a Fermierilor), anunțase o mobilizare de 350 de mii de semnături împotriva comercializării cărnii sintetice. Printre semnatari – anunţă comunicatul de presă – se numără premierul Giorgia Meloni și ministrul agriculturii, Francesco Lollobrigida.

Reamintim că Uniunea Europeană a conceput programul „Farm to Fork” , prin care se urmărește trecerea la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.

Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectarea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.

Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bioeconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ).

Având în vedere că întreaga strategie a UE este bazată pe reducerea emisiilor de carbon (Green Deal), cât va mai dura până când „mâncarea alternativă” va deveni singura permisă pe mesele europenilor?

Strategia pare similară cu cea folosită în cazul mașinilor: deși automobilele pe benzină și motorină nu sunt interzise explicit, UE subvenționează masiv motoarele electrice, iar din 2035 a interzis producerea de mașini cu motoare termice. În aceste condiții, deținerea unei „mașini clasice” va deveni din ce în ce mai costisitoare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Ce e nou aici?
    Vedeti cate bauturi alcolice facute din din pastile si apa sunt pe piata noastra.
    Sau cate animale umflate cu hormoni se consuma. Legume si fructe care mustesc de ierbicid si insecticid, samd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE