ACTUALITATEEpiscopul Macarie: Crucea este ceea ce nu-ți convine. Las-o așa cum ți-a...

Episcopul Macarie: Crucea este ceea ce nu-ți convine. Las-o așa cum ți-a pus-o Dumnezeu pe umeri

Episcopul Europei de Nord, PS Macarie, a rostit un cuvânt de încurajare pentru creștini, cu ocazia slujbei de sâmbătă 12 septembrie, amintind că oamenii trebuie să-și ducă crucea vieții așa cum le-a rânduit-o Dumnezeu.

PS Macarie a subliniat, amintind ceea ce spunea părintele Arsenie Papacioc, că întotdeauna Crucea înseamnă ceea ce nu-ți convine. Însă, crucea trebuie asumată, fiindcă ea reprezintă o scară între pământ și cer, este pod de trecere de la moarte la viață.

„Așa cum Sfânta Cruce este așezată la începutul anului bisericesc, așa sunt și aceste vremuri petrecute sub umbra Crucii Răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos. O, de am ști și am înțelege, iubite frate și iubite soră, ne-am izbăvi de mușcătura veninoasă a ispitelor viclene și ne-am izbăvi și de durerea atâtor neputințe, fiindcă trebuie să ne gândim la minunea înălțării lemnului cu șarpele de aramă în pustie de către Moise! Acest lemn a prefigurat lemnul Crucii, deoarece lemnul înălțat cu șarpele de aramă atunci când îl priveau, iudeii erau vindecați de mușcăturile șerpilor veninoși.

Așadar, și noi să privim cu nădejde la Sfânta Cruce pentru a fi izbăviți de mușcătura veninoasă a ispitelor necuratului vrăjmaș al mântuirii noastre. Prin urmare, să stăm cu frică, să stăm cu cutremur, iubite frate și iubită soră și să ne purtăm crucea cu răbdare și cu iubire.

Avem o cruce, să o iubim și să o îmbrățișăm. Viața noastră este o cruce. Această cruce este viața noastră pe care o asumăm pentru mântuire. O asumăm cu tot ceea ce ne trimite Preamilostivul Dumnezeu, fiindcă crucea, așa cum spunea Părintele Arsenie Papacioc de la Techirghiol, de aceea este cruce, ca să poți suferi așa cum a suferit Domnul. Iar Crucea înseamnă tot ceea ce nu-ți convine. Sfântul Nectarie de la Eghina ne încredințează de faptul că înainte de a-ți pune Hristos crucea pe umeri, a privit-o cu ochii Săi preafrumoși, a verificat-o cu rațiunea Sa dumnezeiască, a cântărit-o cu dreapta Sa binecuvântătoare, a încălzit-o în inima Sa plină de iubire și, după ce ți-a măsurat puterile, ca să nu fie mai grea decât o poți duce, a binecuvântat-o și ți-a pus-o pe umeri. Așadar, iubite frate și iubită soră, o poți duce, urcă Golgota suferinței, ca să ajungi la Înviere”,  a spus el.

Mesajul integral poate fi citit aici

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...