ACTUALITATEEpiscopul Macarie: Crucea este ceea ce nu-ți convine. Las-o așa cum ți-a...

Episcopul Macarie: Crucea este ceea ce nu-ți convine. Las-o așa cum ți-a pus-o Dumnezeu pe umeri

Episcopul Europei de Nord, PS Macarie, a rostit un cuvânt de încurajare pentru creștini, cu ocazia slujbei de sâmbătă 12 septembrie, amintind că oamenii trebuie să-și ducă crucea vieții așa cum le-a rânduit-o Dumnezeu.

PS Macarie a subliniat, amintind ceea ce spunea părintele Arsenie Papacioc, că întotdeauna Crucea înseamnă ceea ce nu-ți convine. Însă, crucea trebuie asumată, fiindcă ea reprezintă o scară între pământ și cer, este pod de trecere de la moarte la viață.

„Așa cum Sfânta Cruce este așezată la începutul anului bisericesc, așa sunt și aceste vremuri petrecute sub umbra Crucii Răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos. O, de am ști și am înțelege, iubite frate și iubite soră, ne-am izbăvi de mușcătura veninoasă a ispitelor viclene și ne-am izbăvi și de durerea atâtor neputințe, fiindcă trebuie să ne gândim la minunea înălțării lemnului cu șarpele de aramă în pustie de către Moise! Acest lemn a prefigurat lemnul Crucii, deoarece lemnul înălțat cu șarpele de aramă atunci când îl priveau, iudeii erau vindecați de mușcăturile șerpilor veninoși.

Așadar, și noi să privim cu nădejde la Sfânta Cruce pentru a fi izbăviți de mușcătura veninoasă a ispitelor necuratului vrăjmaș al mântuirii noastre. Prin urmare, să stăm cu frică, să stăm cu cutremur, iubite frate și iubită soră și să ne purtăm crucea cu răbdare și cu iubire.

Avem o cruce, să o iubim și să o îmbrățișăm. Viața noastră este o cruce. Această cruce este viața noastră pe care o asumăm pentru mântuire. O asumăm cu tot ceea ce ne trimite Preamilostivul Dumnezeu, fiindcă crucea, așa cum spunea Părintele Arsenie Papacioc de la Techirghiol, de aceea este cruce, ca să poți suferi așa cum a suferit Domnul. Iar Crucea înseamnă tot ceea ce nu-ți convine. Sfântul Nectarie de la Eghina ne încredințează de faptul că înainte de a-ți pune Hristos crucea pe umeri, a privit-o cu ochii Săi preafrumoși, a verificat-o cu rațiunea Sa dumnezeiască, a cântărit-o cu dreapta Sa binecuvântătoare, a încălzit-o în inima Sa plină de iubire și, după ce ți-a măsurat puterile, ca să nu fie mai grea decât o poți duce, a binecuvântat-o și ți-a pus-o pe umeri. Așadar, iubite frate și iubită soră, o poți duce, urcă Golgota suferinței, ca să ajungi la Înviere”,  a spus el.

Mesajul integral poate fi citit aici

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...