EDUCAȚIEEpiscopul Giurgiului îi îndeamnă pe elevi să nu piardă timpul pe social-media...

Episcopul Giurgiului îi îndeamnă pe elevi să nu piardă timpul pe social-media sau alte produse online care în loc să zidească distrug

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, le-a transmis elevilor la început de an școlar că educația nu este doar responsabilitatea educatorilor, ci și a lor. El le-a transmis că lumea nu are nevoie de oameni mediocri și nici superficiali, „ci dimpotrivă de tineri destoinici gata să preia frâiele lumii atunci când vremea o va cere”.

PS Ambrozie îi îndeamnă pe tineri să-și disciplineze timpul și să nu consume excesiv „social-media”, informează Basilica.

„Primul pas pe care părintește vă îndemnăm să îl faceți pentru a obține acest deziderat este acela de a vă disciplina timpul și mai ales acel timp pe care nu îl veți mai recupera pierzându-l în activități ce nu vă hrănesc mintea, intelectul și sufletul ci dimpotrivă vă aruncă în brațele superficialității promovate mai ales de tot ceea ce înseamnă consumul excesiv de ”social-media” sau alte produse online care în loc să zidească distrug și ocupă un spațiu și un timp care ar trebui dedicat cu predilecție educației și auto-educației”, a spus el, conform siteului oficial al Episcopiei.

De-asemenea, Episcopul Giurgiului le-a transmis un mesaj și părinților, îndemnându-i pe aceștia să se implice în educația copiilor lor.

„Școala însă nu începe și nici nu se termină atunci când clopoțelul anunță începerea sau sfârșitul cursurilor, ea este un proces continuu în care părintele are un rol covârșitor de așezare a copilului pe drumul bun și corect, pentru că ceea ce se învață la școală se sedimentează în familie. Bunele maniere, comportamentul, atitudinea față de viață și lume sunt elemente esențiale ce trebuie sădite, alimentate și consolidate mai ales acasă. Cu atât mai mult în familiile creștine, principiile de viață sănătoasă și sfântă în acord cu învățăturile evangheliei trebuie să fie acelea care să conducă felul în care copiii cresc și se dezvoltă”, a sunat mesajul Episcopului Giurgiului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...