ACTUALITATEEpiscopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza...

Episcopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români

Parohia Sf.Nicolae – Vlădica a fost gazda întrunirii „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”, la care au participat Episcopul Siluan al Ungariei și Veniamin al Basarabiei de Sud, informează Basilica. Ei au vorbit despre o datorie spirituală și de sânge a românilor din țară: să-i sprijine pe frații din jurul granițelor.

PS Veniamin a spus că unirea Basarabiei cu România se va face prin înfrățirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului, nu pe cale politică.

„Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români, a spus Episcopul Basarabiei de Sud. Legăturile de rudenie, cetățenia, parteneriatele între parohii, vizitele reciproce, vorbirea aceleiași limbi și învățământul în limba română și cu manuale românești sunt esențiale în acest scop”, a declarat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Episcopul Basarabiei de Sud a adăugat că Biserica are și un rol cultural important.

„Acolo unde lucrează un preot, avem de-a face cu cel mai important stâlp de românitate, pentru că și slujirea clericală este statornică, preotul desfășurând o activitate pastorală mulți ani de zile”, a afirmat Preasfinția Sa. „Clădirea noilor biserici, atât cele din suflete cât și cele din zid, sunt construcții care rămân și care nu pot fi zdruncinate ușor.”

În opinia Episcopului, cele mai mari probleme cu care se confruntă în pastorația românilor sunt lipsa fondurilor și a personalului clerical bine pregătit. Pentru aceasta, a chemat parohiile din București să sprijine activitățile Episcopiei Basarabiei de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite