ACTUALITATEEpiscopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza...

Episcopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români

Parohia Sf.Nicolae – Vlădica a fost gazda întrunirii „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”, la care au participat Episcopul Siluan al Ungariei și Veniamin al Basarabiei de Sud, informează Basilica. Ei au vorbit despre o datorie spirituală și de sânge a românilor din țară: să-i sprijine pe frații din jurul granițelor.

PS Veniamin a spus că unirea Basarabiei cu România se va face prin înfrățirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului, nu pe cale politică.

„Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români, a spus Episcopul Basarabiei de Sud. Legăturile de rudenie, cetățenia, parteneriatele între parohii, vizitele reciproce, vorbirea aceleiași limbi și învățământul în limba română și cu manuale românești sunt esențiale în acest scop”, a declarat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Episcopul Basarabiei de Sud a adăugat că Biserica are și un rol cultural important.

„Acolo unde lucrează un preot, avem de-a face cu cel mai important stâlp de românitate, pentru că și slujirea clericală este statornică, preotul desfășurând o activitate pastorală mulți ani de zile”, a afirmat Preasfinția Sa. „Clădirea noilor biserici, atât cele din suflete cât și cele din zid, sunt construcții care rămân și care nu pot fi zdruncinate ușor.”

În opinia Episcopului, cele mai mari probleme cu care se confruntă în pastorația românilor sunt lipsa fondurilor și a personalului clerical bine pregătit. Pentru aceasta, a chemat parohiile din București să sprijine activitățile Episcopiei Basarabiei de Sud.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate