duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEEpiscopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza...

Episcopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români

Parohia Sf.Nicolae – Vlădica a fost gazda întrunirii „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”, la care au participat Episcopul Siluan al Ungariei și Veniamin al Basarabiei de Sud, informează Basilica. Ei au vorbit despre o datorie spirituală și de sânge a românilor din țară: să-i sprijine pe frații din jurul granițelor.

PS Veniamin a spus că unirea Basarabiei cu România se va face prin înfrățirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului, nu pe cale politică.

„Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români, a spus Episcopul Basarabiei de Sud. Legăturile de rudenie, cetățenia, parteneriatele între parohii, vizitele reciproce, vorbirea aceleiași limbi și învățământul în limba română și cu manuale românești sunt esențiale în acest scop”, a declarat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Episcopul Basarabiei de Sud a adăugat că Biserica are și un rol cultural important.

„Acolo unde lucrează un preot, avem de-a face cu cel mai important stâlp de românitate, pentru că și slujirea clericală este statornică, preotul desfășurând o activitate pastorală mulți ani de zile”, a afirmat Preasfinția Sa. „Clădirea noilor biserici, atât cele din suflete cât și cele din zid, sunt construcții care rămân și care nu pot fi zdruncinate ușor.”

În opinia Episcopului, cele mai mari probleme cu care se confruntă în pastorația românilor sunt lipsa fondurilor și a personalului clerical bine pregătit. Pentru aceasta, a chemat parohiile din București să sprijine activitățile Episcopiei Basarabiei de Sud.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE