vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEEpiscopia Hușilor a investit peste un milion de euro pentru ajutorarea celor...

Episcopia Hușilor a investit peste un milion de euro pentru ajutorarea celor necăjiți în 2020

Episcopia Hușilor a investit peste un milion de euro în acțiuni menite a-i ajuta pe oamenii necăjiți, scrie siteul oficial al Eparhiei, citat de Basilica.

Mai precis, este vorba de 4.969.384 de lei, de care au beneficiat peste 6.550 de persoane.Au contribuit, cu sprijin material și financiar, parohii din Marea Britanie, Irlanda, Franța, Episcopia Italiei, Episcopia Spaniei si Portugaliei, Mitropolia Germaniei și Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Maria” New York (ROEA), precizează sursa citată.

„Această sumă nu cuprinde și cheltuielile legate de multiplele activități caritabile ocazionale sau tradiționale ale parohiilor și mănăstirilor, desfășurate în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, care nu au fost cuantificate financiar, și nici valoarea produselor distribuite către aceștia în cursul acestui an”, scrie Basilica.

Iată câteva dintre programele Episcopiei Hușilor, conform informațiilor oficiale:

 • ,,Un ghiozdan pentru noul an școlar” (ediția a III-a): 1.400 de copii și tineri au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite. Acest program a fost extins și în Basarabia pentru 200 de copii. Costul total al programului a fost de 183.830 lei.
 • Caravana „Dar de Crăciun” – Programul a fost destinat în special copiilor aflați în dificultate materială, dar și persoanelor adulte, cu venituri modeste, din Episcopia Hușilor. Programul s-a desfășurat pe întreg cuprinsul Eparhiei Hușilor. Prin intermediul acestuia au fost distribuite unui număr de 3.758 de copii pachete cu articole vestimentare, încălțăminte, dulciuri, alimente, tablete, ajutor financiar și lemne, costurile totale ridicându-se la 930.000 lei. Programul s-a extins și în Basarabia, în cele 3 Episcopii ale Patriarhiei Române, fiind ajutați peste 500 de copii;
 • „Bucuria e acasă” – Prin extinderea acestui proiect în anul 2020, s-au construit șapte case, complet mobilate și utilate, pentru familii defavorizate și cu mulți copii. Primele trei case au fost oferite beneficiarilor de Ziua Copilului, pe 1 iunie iar restul, cu prilejul caravanei „Dar de Crăciun”. Costurile însumate ale acestui proiect au fost de 850.000 lei.
  Sprijin pentru spitale și servicii medicale
 • Programul „Biserica și Spitalul, sănătate sufletească și trupească” – În anul 2020, datorită situației pandemice generate de virusul SARS-COV-2, Episcopia Hușilor și Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” s-au implicat în susținerea sistemului medical. A fost donată spitalelor din Vaslui, Bârlad și Huși, suma de 25.000 euro, precum și aparatură medicală, măști de protecție, mănuși, cizme albe de cauciuc, 10 frigidere, lenjerii de pat și saltele antiescare.
 • Campania de strângere de fonduri „Împreună ajutăm spitalele din Vaslui”, prin trimiterea unui SMS la numărul 8837 cu textul „Vaslui”. Din banii adunați s-au achiziționat pulsoxiometre, termometre digitale non-contact și viziere.
 • Serviciul de Ambulanță – a fost achiziționată aparatură medicală pentru dotarea corespunzătoare conform standardelor a autospecialelor. Serviciul de Ambulanță este în curs de autorizare.
 • „Pâinea noastră cea de toate zilele” – proiect social prin care se oferă sâptămânal un număr fix de 250 de pâini mai multor persoane nevoiașe din municipiul Bârlad;
  Programul „Ajutor de urgenţă”, care se desfăşoară permanent, scopul său este sprijiirea persoanelor cu nevoi speciale aflate în situaţie de criză. Sprijinul financiar acordat a fost de 76.360 lei, la care se adaugă ajutoarele materiale constând în alimente, medicamente, îmbrăcăminte, lemne de foc, mobilier.
spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

 1. De unde are o Episcopie atta banet!?
  Pe cine a jefuit Biserica Ortodoxa Romana? de unde bani pentru salarii nerusinate, odajdii, chiolhanuri si catedrale de imbecilizare religioasa!

  De unde crestini romani? De unde?

  Virgil Ciuca, ateu
  New York
  10/20/23

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE