ACTUALITATEEpidemiolog de la Harvard: Nu vom scăpa niciodată de Covid / Lockdown-ul...

Epidemiolog de la Harvard: Nu vom scăpa niciodată de Covid / Lockdown-ul este un experiment unic și este un experiment îngrozitor / Pentru copii, este mult mai puțin periculoasă decât gripa sezonieră

Martin Kulldorff, epidemiolog la Harvard și unul dintre semnatarii „Declarației de la Great Barrington”, spune că încercarea de „a curma” coronavirusul prin „urmărirea contactelor, testare și izolare, împreună cu lockdown-uri severe, nu va rezolva problema. Doar va împinge lucrurile mai departe, în viitor”.

Într-un interviu acordat „Spiked-online” și tradus de Cuvântul-Ortodox Kulldorff spune că Covid-19 nu este periculos pentru tineri, chiar mai puțin decât gripa sezonieră.

„Diferența de risc între cei mai în vârstă și cei mai tineri este de peste 1000 de ori. Asta este imens.

Covid-19 este dușmanul nostru și trebuie să-i folosim punctele slabe. Covidul nu este o boală periculoasă pentru tineri. Pentru copii, este mult mai puțin periculoasă decât gripa sezonieră. De exemplu, Suedia a fost singura țară care a ținut școlile deschise pe toată perioada pandemiei în primăvară. N-au folosit măști și nici distanțare socială. Din 1,8 milioane de copii au existat fix zero decese din cauza Covid-19 în această perioadă. Și au existat doar câteva cazuri de internare în spital. A fost mult mai ușoară decât gripa sezonieră”, a spus el.

Epidemiologul îl contrazice pe Bill Gates, cel care speră să se eradicheze coronavirusul, afirmând că omenirea nu va scăpa niciodată de Covid. Specialistul chiar declară că dacă vom face toți Covid, în copilărie, totul va fi mai bine pe termen lung.

„Nu vom scăpa niciodată de Covid. Va fi endemic, la fel ca alte coronavirusuri. Dar un lucru care face o mare diferență este că în fiecare an se nasc oameni noi. Sunt susceptibili la Covid, dar pentru copii este o boală foarte ușoară. Acesta este un avantaj pe care îl avem în lupta împotriva Covid în comparație cu, să zicem, pojarul, care este o boală foarte serioasă pentru copii. Dacă privești pe termen lung, dacă toată lumea face Covid în copilărie, nu va fi o problemă majoră”, a continuat Kulldorff.

El a declarat că este uimit de atenția totală acordată acestei boli, pentru care se aruncă toate principiile sănătății publice pe fereastră, precum și de modul de combatere a acesteia, prin lockdown (carantina).

„Este un experiment unic și este un experiment îngrozitor. Sunt uimit – la fel ca şi mulți dintre colegii mei – de atenţia totală acordată acestei boli. Într-un scurt timp, aruncăm toate principiile sănătății publice pe fereastră. Majoritatea țărilor din Europa au avut un plan de pregătire pentru pandemie care nu recomanda lockdown-urile, ci a propus în schimb o strategie bazată pe evaluarea riscurilor pentru a proteja persoanele cu risc ridicat, care este, de fapt, acelaşi lucru ca protecția ţintită pe care am propus-o în Declarația de la Great Barrington. Prin urmare, ceea ce propunem nu este nimic revoluționar. Mulți oameni au pledat pentru aceasta de-a lungul acestei pandemii, dar nu au primit prea multă atenție”, a adăugat cercetătorul suedez.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate