miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEEnergia verde | În anumite țări din Europa, alimentarea unei mașini electrice...

Energia verde | În anumite țări din Europa, alimentarea unei mașini electrice urmează să fie mai scumpă decât cea a unei mașini pe benzină. Statul California îi roagă pe cetățeni să nu-și mai încarce mașinile electrice, ca să ajungă curentul la toată lumea

Prețul pentru fiecare kwh consumat urmează să crească cu 80%, începând din luna octombrie, iar cei care au mașini electrice vor avea cel mai mult de suferit, scrie Autolatest.

În Marea Britanie, dacă prețul va crește după cum este prognozat, atunci pentru a parcurge o distanță de 640 de km, mașina electrică va avea un cost mai mare cu 99 de lire sterline față de costul alimentării unei mașini pe benzină, după cum relevă siteul specialitate Rac.co.uk.

„Prețul unui litru de benzină costă acum în Marea Britanie 1.70 litre, adică echivalentul a 9.6 RON, însă alimentarea unei mașini de clasă compacta cu benzină urmează să devină pe aceeași distanță mult mai ieftină.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prețul pentru 1 kwh în Marea Britanie urmează să crească până la 84p sau 4.87 lei, iar alimentarea unei mașini electrice cu o baterie de 64 de kwh va avea un cost mai mare cu 560 lei fata de cel al unei mașini pe benzină”, scrie Autolatest.

„Singurii care sunt fericiți sunt cei care locuiesc la casa si care au propriul lor sistem de panouri fotovoltaice, sistem care din păcate la o putere de 15 kwh are un preț de peste 25.000 euro.

Aceasta mărire a prețului pentru fiecare kwh consumat are mari șanse sa fie și în România dacă ținem cont de faptul ca hidrocentralele au o producție mică pentru că este secetă, centrala de la Cernavodă are de câteva zile un reactor oprit, iar Mintia Deva nu produce energie pentru ca România vrea sa o vândă!( s-a și vândut între timp – n.r.)”, notează specialiștii auto.

California a interzis mașinile pe benzină și motorină din 2025

Tot pe planul „luptei pentru energie verde”, în statul California autoritățile au făcut un apel la cetățeni să nu-și mai încarce mașinile electrice, pentru a nu pune sub presiune sistemul energetic al regiunii, scrie Newsweek.

Având în vedere că se apropie weekendul în care americanii sărbătoresc Ziua Muncii și vine și un val de căldură, autoritățile le cer californienilor să conserve energia, astfel încât să nu existe pene de curent.

Mai mult, operatorul sistemului energetic californian a interzis orice lucrare de mentenanță între 31 august și 6 septembrie, pentru a se asigura că toate sistemele sunt pornite.

Cetățenii sunt îndemnați să facă economie de curent între 4 și 9 seara, precizează sursa citată.

Situația a apărut la câteva zile după ce autoritățile democrate ale statului California au decis să interzică mașinile pe benzină începând cu 2035.

Guvernatorul Gavin Newsom a justificat decizia prin „nevoia” de a lupta împotriva „schimbărilor climatice”, prin reducerea emisiilor de CO2.

Reamintim că tot sub imperativul „schimbărilor climatice”, Uniunea Europeană a interzis comercializarea de mașini noi cu combustie internă tot din 2035.

România ceruse UE să amâne cu cel puțin cinci ani acest termen limită. Țara noastră are două fabrici de mașini: Dacia la Mioveni și Ford la Craiova. Închiderea acestor industrii ar duce la un dezastru economic pentru țara noastră.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

8 COMENTARII

  1. Electrica e un bullshit sub toate aspectele, începând cu poluarea si terminând cu prețul.Electrica este moartea tuturor afacerilor mici, de la PFA până la afaceri de familie.Daca vrei prețuri mari ,comenzi puține și profit infim, ia-ți electrica.Unde mai pui că te scoate din uz orice burtăverde de funcționar când i se scoală, chiar și “din greșeală” .Mașina, odata simbol al libertății, devine mijloc de coerciție si limitare.Asta e, dacă nu ne vrem drepturile înapoi, o sa ajungem bătaia de joc a tuturor neisprăviților, doar pentru ca ei primesc bani de la alte tenii mai mari ca ei.

  2. Destui spuneam aceste lucruri de cîțiva ani buni, de cănd au început să ne bage electricele pe baterie pe găt cu forța. Curios este că specialiști, ziarici, politicieni, pofesori n-au mirosit, sau s-au făcut că nu pute, minciuna.
    Motorul electric e bun, are nenumărate aplicații, atunci cănd e legat la rețea; mașini-unelte, transport (tramvaie, troleibuze. trenuri), electro-menajere. Este de doi lei cînd e legat de baterie, vorbesc de puteri mari, din pricina acesteia.
    Mă-ntreb ce au avut în cap cei din primăriile ce-au cumpărat autobuze pe baterii mai ales în orașe unde erau troliebuze, tramvaie și ,la București, metrou. Toți aceștia trebuie dați afară pt nepricepere cruntă, să plătească pagubele iar cei ce-au făcut-o cu bună știință, șapgă, pe lîngă plata pagubelor la pușcărie.

  3. pedeapsa de sus pentru ca am avut de toate dar suntem nemultumiti si nemultumitori, avem impresia ca toate ni se cuvin.. e, urmeaza comunismul global, o sa traim toti in saracie si vom fi si mai multumiti, ia sa vedeti. o sa le pupam mainile pt un cartof la saptamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate