ACTUALITATEEmisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu, a fost amendată în repetate rânduri...

Emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu, a fost amendată în repetate rânduri pentru că „dezinformează despre Covid-19“: Nu pot să mă schimb, nu mă port după cum bate vântul

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a precizat, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, că emisiunea pe care o moderează a fost amendată pentru că ar fi „dezinformat cu privire la Covid-19“.

„Nu obișnuiesc sa scriu texte lungi aici dar va rog sa suportați de aceasta data si așa ceva!
Trăim vremuri complicate. Dacă într-o emisiune TV difuzezi materiale ,pasaje, secvențe, dezbateri din Congresul SUA, posturi TV mainstream din Vest, CNBC, CNN, FOX , Canal 12 din Israel -ca sa dau doar câteva exemple în care se vorbește tranșant despre subiectele ZILEI, Pandemie, certificat verde , vaccin, in care se dezbat studii apărute in termenii si in felul in care nu se întâmpla in Romania riști să fi amendat și chiar ești amendat! În numele echilibrului. Aceasta este interpretarea. Nu doar atât. Ești etichetat antivaccinist.

Descurajezi prin informații “false” vaccinarea așa suna un argument! Adică, difuzând lucruri ce se discuta tranșant, public, in acele tari care au si un grad mare de vaccinare descurajezi vaccinarea in Romania, vaccinare care nu a fost descurajata fix in tarile in care se discuta tranșant despre asta si din care provin materialele difuzate, dovada gradul foarte ridicat de vaccinare din acele tari!!! Acolo, in acele tari, indiferent de decizia autorităților se vorbește in prime time despre subiecte pe marginea cărora in Romania se tace asurzitor!

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Câți dintre dumneavoastră ați urmărit felul în care decurg niște audieri în Congresul SUA de pildă? Vedeți așa ceva în Parlamentul nostru? Cum arată dezvăluirile de la Canal 12 din Israel și ce se întâmplă la noi? Credeți ca acel post Tv a fost amendat pentru secvențele difuzate cu vicepreședintele Pfizer, Dormitzer care vorbea despre Israel în termeni de laborator, fapt ce i-a consternat pe jurnaliștii care urmăreau înregistrarea?

Nu! A fost amendata emisiunea SUBIECTIV care printre altele a difuzat si secvența aceea de la postul TV din Israel. Am 30 de ani de presă dintre care vreo 24 de ani de televiziune puși cap la cap. Nu am încasat in acești ani câte amenzi am încasat în ultimele 2 luni, ca număr si cuantum! În numele echilibrului…De ce ceea ce se întâmplă la ei, se discuta la ei, nu trebuie văzut în Romania? Nu știu să răspund acum la aceasta întrebare!

Aflu mai nou, dintr-un interviu acordat de un distins membru al unei instituții publice că “nu poți sa dezbați ce scrie in prospectul vaccinului la televiziune”. Nu am făcut asta, probabil ca se referea la alta emisiune dar mă întreb daca ce scrie in prospect nu e o informație de interes public, totuși? Ce scrie pe site-ul Agenției Europene de Medicamente despre vaccinuri, nu e tot informație publica? Bun…Nu voi mai risca sa aflu ce se întâmplă daca prezinți astfel de informații publice pentru ca risc in felul asta salariile colegilor si situația financiara a postului.

Repet, în 24 de ani de televiziune nu am încasat atâtea amenzi in număr si cuantum , cate am încasat în ultimele 2 luni! Colegii mei sunt minunați, noi toți am făcut si facem tot posibilul sa fim normali într-o lume ce pare din ce in ce mai puțin normala…Mă uitam chiar înainte de a așterne aici aceste rânduri la Constituția României, articolul 30: “(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea crețiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cenzura de orice fel este interzisă. „Așa…si? Pe 20 octombrie va semnalam aici pe Facebook faptul ca CCR a constatat ca Hotărârea Parlamentului de încuviințare a primei stări de alerta a fost neconstituțională! Adăugați la asta si multele hotărâri de instanța care au constatat inexistenta juridica a unor HG-uri din simplul fapt ca nu fuseseră publicate in Monitorul Oficial! Nu poți decât sa constați ca Romania a fost condusa in aceasta perioada prin decizii neconstituționale sau nelegale despre care aflam post factum, care si-au produs efectul deși aceleași masuri puteau fi adoptate fix in aceeași forma constituțional si legal! Ce ar mai fi de spus in aceasta situa.ie si cat ar mai putea conta in acest context acel Articol 30 din Constitu.ie care spune ca cenzura de orice fel este interzisa?

Va mulțumesc mult pentru ca mi-ați fost alături in toți acești ani. Eu am un mare defect. Nu pot sa mă schimb, nu mă port da după cum bate vântul deși mi-ar fi mult mai bine daca as putea face asta. Nu pot din respect de sine in primul rând, noțiune adânc sădita in mine de părinții si bunicii care m-au educat. Recunosc, sunt într-un moment de răscruce: nu vreau sa le fac rău celor din jur si in același timp nu pot sa nu îmi fac meseria așa cum știu ca trebuie făcută. Rolul unui jurnalist nu este acela de agenție de PR. Rolul unui jurnalist este sa scotocească si sa prezinte in primul rând acele lucruri neștiute despre care nu se vorbește. Asta ni se repeta cu obstinație, in fiecare zi in 1999 , in SUA , când participam la un program USAID despre rolul jurnalismului de investigație! Se mai poate, nu se mai poate, mai e valabil?“, a scris jurnalistul pe Facebook.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Felicitari acestui om corect!

    Se simte din prezenta lui, din cautatura, ca nu e viclean, ca majoritatea colegilor de breasla.

    Dumnezeu sa il lumineze si sa nu cedeze intimidarilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate