ACTUALITATEElveția așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, ca măsură...

Elveția așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, ca măsură de siguranță

Autoritatea sanitară elvețiană așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, pentru a evalua posibilele efecte secundare asociate vaccinului, informează publicația Le Parisien, citată de SmartRadio.

„Aceasta este o măsură de siguranță suplimentară care, în Elveția, răspunde cererii populației de a avea mai multe informații”, a explicat Claire-Anne Siegrist, directorul centrului de vaccinologie al spitalelor universitare din Geneva.

„Agenția Swissmedic, responsabilă cu aprobarea vaccinurilor, nu a solicitat o procedură de urgență pentru vaccinurile Covid, așa cum fac agențiile europene sau americane. În Elveția, am păstrat regula obișnuită, care este aceea de a avea șase luni de retrospectivă”, a precizat Claire-Anne Siegrist.

Potrivit sursei citate, 30-50% dintre elvețieni „nu știu încă” dacă doresc să facă vaccinul.

„Orice vaccin nou, ca orice medicament nou, ar putea avea efecte secundare grave dar suficient de rare încât să nu fie identificate rapid. Absența unui semnal de avertizare în urma unei monitorizări de patru până la șase luni va fi foarte liniștitoare”, a adaugat Siegrist.

Primele semnale privind efectele adverse ale vaccinării au început deja să apară din Marea Britanie, unde s-a început deja campania de vaccinare. Aici, doi medici britanici au intrat în șoc anafilactic imediat după vaccinare, așa cum a relatat R3Media.

În România, pregătirile pentru campania de vaccinare sunt în toi. Autoritățile se așteaptă să vaccineze 60-70% din populația țării., după cum a anunțat, recent, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...