luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEElon Musk susține că a implantat un cip în creierul unei maimuțe...

Elon Musk susține că a implantat un cip în creierul unei maimuțe pentru a juca jocuri video

Miliardarul Elon Musk susține că una dintre companiile sale a reușit să conecteze un implant la creierul unei maimuțe, care acum poate juca jocuri video.

„Este o maimuță fericită!”, declară Elon Musk, directorul executiv al Tesla, SpaceX și a multor alte proiecte futuriste, inclusiv Neuralink, un start-up concentrat în neurotehnologie pentru dezvoltarea interfețelor creier-calculator implantabile, conform bloomberg.com.

„Avem o maimuță cu un implat wireless în craniu care poate juca jocuri video cu mintea. Nu poți vedea unde este implantul, iar maimuța este fericită. Avem cele mai bune facilități pentru maimuțe din lume. Vrem ca ele să joace mind-Pong între ele.”, a declarat Musk, conform sursei citate anterior. Acest joc, mind-Pong, este un joc video în care jucătorii controlează paletele cu puterea minții, ajutați de niște senzori atașați pe cap.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Înainte de aceasta, compania Neuralink a prezentat un porc căruia i-a fost implantat un cip de mărimea unei monede care trimitea semnale wireless când programul detecta activitate neuronală specifică foamei. (BBC)

„Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier.”, a mai spus el, confrom digi24, precizând că primele imagini cu maimuțele jucând jocuri video vor fi făcute publice în aproximativ o lună.

Confrom declarațiilor oficiale, tehnologia aceasta ar putea contribui la găsirea unor leacuri pentru problemele neurologice, precum Alzheimer, demență sau leziuni ale măduvei spinării. Elon Musk a spus anul trecut că dispozitivul implantabil „chiar ar putea rezolva aceste probleme”, menționând totodată pierderea memoriei, a auzului, depresia sau insomnia. Câteva dintre ideile conceptuale ale domnului Musk nu sunt încă considerate fezabile de către oamenii de știință.

„Deci, dacă ar fi să mori, conștiința ta ar putea fi readusă la viață prin intermediul altui corp uman sau al unui robot. Tu decizi dacă dorești să fie robot sau persoană și așa mai departe.”, a spus miliardarul american, conform skynews.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate