luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEElon Musk, omul care și-a pus sateliții la dispoziția Ucrainei, este atacat...

Elon Musk, omul care și-a pus sateliții la dispoziția Ucrainei, este atacat de Kiev după ce a scris că Ucraina ar trebui să caute pacea în războiul cu Rusia

Magnatul Elon Musk este atacat de oficialii ucraineni, după ce a scris pe Twitter că Ucraina ar trebui să caute pacea cu Rusia, pentru că, în opinia sa, Kievul nu poate câștiga un război cu Moscova.

„Rusia a trecut la mobilizare parțială. Vor trece la mobilizarea totală de război dacă Crimeea se va afla la risc. Bilanțul morților de ambele părți va fi devastator”, a scris Elon Musk pe Twitter.

„Rusia are o populație de 3 ori mai mare decât a Ucrainei, deci victoria pentru Ucraina este improbabilă într-un război total”, a ținut să calculeze Musk.

„Dacă vă pasă de poporul ucrainean, trebuie căutată pacea”, a conchis magnatul.

De remarcat este că Elon Musk a sprijinit, până acum, în mod direct Ucraina. El și-a pus la dispoziție sateliții pentru Kiev, care a putut primi, astfel, informații vitale despre mișcările de trupe ale rușilor pe front.

Cu toate acestea, pentru îndemnul său la pace, Musk nu a fost iertat de către ucraineni.

„Cei care propun ca Ucraina să renunțe la propriul popor și la propriul teritoriu – probabil ca să nu lovească ego-ul rănit al lui Putin sau pentru a salva Ucraina de la suferință – trebuie să înceteze să mai folosească cuvântul ‘pace’ ca eufemism pentru ‘a lăsa rușii să ucidă și să violeze mii de ucraineni nevinovați și să acapareze și mai mult pământ”, a comentat ministrul de externe, Dmitro Kuleba, mesajul lui Elon Musk.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a întrebat simplu: „Care Elon Musk vă plăcea mai mult? Opțiunile de răspuns: Cel care sprijină Ucraina / Cel care susține Rusia”.

La Moscova, fostul președinte Dmitri Medvedev a reacționat ironic. El l-a salutat pe Musk, scriind că „și-a pierdut acoperirea”. Rusul a mai zis că în curând, Musk va scrie că Ucraina este un stat artificial.

„Salutări, Elon Musk. Cu toate acestea, agentul din umbră și-a pierdut acoperirea. Merită un nou rang, repede. În următorul său tweet va spune că Ucraina este un stat artificial. Anticipez…”, a scris Medvedev pe Twitter.

De remarcat este că Televiziunea Română (TVR) a scris despre Musk, în legătură cu aceste afirmații, că  magnatul este „în linia de propagandă clară adoptată de Kremlin încă de la începutul invaziei din Ucraina”. Tot TVR scrie despre Musk că a adoptat „practic nota de propagandă lansată de trollii angajați de Kremlin pentru a influența opinia publică încă de la declanșarea războiului”.

Articolul TVR este nesemnat.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Vai nouă….adică nu nouă, ci celor cu slava ukraini și steag bicolor pe la profiluri! Dați-le repede jos și schimbați pe steagul rus….dați-vă repede cu trendul….Doar steagul tricolor românesc să nu cumva să-l arborați….că-i ”rușine”! 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate