miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEElon Musk: Guvernul ucrainean nu dă ordine oamenilor sau companiilor americane. Nu...

Elon Musk: Guvernul ucrainean nu dă ordine oamenilor sau companiilor americane. Nu așa funcționează lucrurile

Guvernul ucrainean a vrut să folosească Starlink pentru a desfășura un «atac de tip Pearl Harbor» asupra flotei ruse din Sevastopol”, a spus Elon Musk.

Pentru a-i fi ajutat pe ucraineni, miliardarul spune că ar fi avut nevoie de aprobarea administrației Biden pentru a porni rețeaua de comunicații prin satelit pentru un atac în Crimeea: „Guvernul ucrainean nu dă ordine oamenilor sau companiilor americane”, a spus acesta, conform RealClearpolitics.

Vorbind recent la Summitul All-In Podcast, Elon Musk a clarificat rapoartele conform cărora Ucraina este supărată că a refuzat să le permită să folosească rețeaua sa de satelit „Starlink” pentru a lansa un atac asupra flotei ruse de la Marea Neagră la Sevastopol: „Ar trebui să spun că, deși nu sunt cel mai mare fan al președintelui Biden, dacă aș fi primit o directivă prezidențială pentru a o activa, aș fi făcut-o”, a spus Musk. „Dacă aș primi o solicitare de la președintele american, atunci aș fi activat-o. Nu am primit o astfel de cerere”.

ELON MUSK: „SpaceX a furnizat Ucrainei conectivitate Starlink încă de la începutul războiului, într-adevăr în câteva zile de la începutul războiului. Și așa cum a spus guvernul ucrainean, Starlink a jucat un rol esențial în apărarea Ucrainei. Am spus asta de multe ori, deși mass-media uită să menționeze asta.

Starlink a fost incredibil de util pentru efortul Războiului din Ucraina, am scos din buzunar foarte mult pentru a-i ajuta.

În momentul în care s-a întâmplat acest lucru, regiunea din jurul Crimeei era de fapt oprită. Motivul pentru care a fost dezactivat a fost inițial pentru că Statele Unite au avut sancțiuni împotriva Rusiei – și asta include Crimeea în sancțiuni – și nu avem voie să activăm efectiv conexiunea la o țară sancționată fără aprobarea explicită a guvernului. Deci nu am avut şaprobareaţ guvernului SUA.

Practic, Ucraina nu ne-a dat niciun avertisment prealabil sau avertismente sau altceva, doar am primit  apeluri urgente de la guvernul ucrainean care ne spunea că trebuie să activăm Crimeea, au sunat în miezul nopții. Eu am spus: «despre ce vorbești»?

Și apoi ne-am dat seama că este un fel de atac de tip Pearl Harbor asupra Sevastopolului, așa că ne cer cu adevărat să participăm în mod proactiv la un act de război major și, deși avem cu siguranță sprijin pentru guvernul ucrainean, guvernul ucrainean nu  dă ordine oamenilor sau companiilor americane. Nu așa funcționează.

Ar trebui să spun că, deși nu sunt cel mai mare fan al președintelui Biden, dacă aș fi primit o directivă prezidențială să o pornesc, aș fi făcut-o pentru că îl consider pe președinte drept directorul executiv al țării, indiferent dacă vreau asta sau nu, încă respect biroul. Dacă aș fi primit o cerere de la președintele american, aș fi activat-o. Nu a fost primită o astfel de cerere.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE