joi, februarie 22, 2024
EDUCAȚIEElevii vor învăța despre cultura și civilizația aromână, în cadrul unui curs...

Elevii vor învăța despre cultura și civilizația aromână, în cadrul unui curs optional introdus în școli

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a fost semnat un protocol de colaborare privind promovarea cursurilor opționale de „Cultură și civilizație aromână”.

Protocolul a fost semnat împreună domnul Lala Tașcu, președintele Asociației Livădzli di Paicu.

„Prin intermediul acestui acord, ne dorim introducerea studiului patrimonial cultural al aromânilor, ce cuprinde o bogată literatură folclorică și o remarcabilă literatură cultă. De altfel, politica lingvistică promovată de către Consiliul Europei, la care s-a aliniat în mod explicit și România, recomandă încurajarea diversității culturale / lingvistice a Europei.

Dovada longevității comunității de aromâni rezidă tocmai în spiritul și calitatea ei umană, reușind să-și transmită valorile din generație în generație. Ne dorim ca unitățile de învățământ să le împărtășească și copiilor din bogăția culturală și spirituală a acestei comunități în cadrul orelor de Cultură și civilizație aromână”, a scris ministrul Educației.

La întâlnirea de sâmbătă a participat și regizorul Toma Enache, producătorul filmului „Între chin și amin”, despre ororile care s-au petrecut la închisoarea Pitești.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE