duminică, februarie 5, 2023
EDUCAȚIEElevii vor învăța despre cultura și civilizația aromână, în cadrul unui curs...

Elevii vor învăța despre cultura și civilizația aromână, în cadrul unui curs optional introdus în școli

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a fost semnat un protocol de colaborare privind promovarea cursurilor opționale de „Cultură și civilizație aromână”.

Protocolul a fost semnat împreună domnul Lala Tașcu, președintele Asociației Livădzli di Paicu.

„Prin intermediul acestui acord, ne dorim introducerea studiului patrimonial cultural al aromânilor, ce cuprinde o bogată literatură folclorică și o remarcabilă literatură cultă. De altfel, politica lingvistică promovată de către Consiliul Europei, la care s-a aliniat în mod explicit și România, recomandă încurajarea diversității culturale / lingvistice a Europei.

Dovada longevității comunității de aromâni rezidă tocmai în spiritul și calitatea ei umană, reușind să-și transmită valorile din generație în generație. Ne dorim ca unitățile de învățământ să le împărtășească și copiilor din bogăția culturală și spirituală a acestei comunități în cadrul orelor de Cultură și civilizație aromână”, a scris ministrul Educației.

La întâlnirea de sâmbătă a participat și regizorul Toma Enache, producătorul filmului „Între chin și amin”, despre ororile care s-au petrecut la închisoarea Pitești.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate