sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEElevii români, cei mai buni din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică!

Elevii români, cei mai buni din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică!

Echipa de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Matematică a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial, potrivit coordonatorului lotului olimpic, profesorul Cătălin Gherghe, informează EduPedu.

Este „cea mai bună performanță din ultimii 25 ani”, conform sursei citate.

„Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial. Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară în România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene.

În 2020, lotul național la matematică a fost pe locul 15, la IMO 2019 România a ocupat poziția 17, la IMO 2018 s-a clasat pe locul 33, la IMO 2017 pe poziția 22, la IMO 2016 poziția 20, potrivit site-ului oficial al Olimpiadei Internaționale de Matematică.

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022

La nivel mondial, România a obținut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam.

România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint. Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a). Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe”, a transmis, pe Facebook, ministrul Educației.

România, locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor pe echipe din istoria competiției

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE