joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEElevii NU au voie cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice la...

Elevii NU au voie cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice la ore

Elevii nu mai au voie cu telefoane sau alte dispozitive electronice la ore, după cum arată noile prevederi ale legii învățământului preuniversitar, informează Ediția de Dimineață.

Astfel, la grădiniţă, în clasele primare şi la gimnaziu, toate telefoanele mobile ale copiilor sunt strânse şi uneori încuiate sub cheie pe durata cursurilor. Cei care nu predau dispozitivele riscă să rămână fără ele. Doar la liceu elevii au voie să le aibă asupra lor, dar nici ei nu au dreptul să le folosească independent la cursuri.

Prin noua lege a educaţiei naţionale utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor este interzisă în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial.

Noutatea pe care o aduce legea educaţiei naţionale acum este pârghia legală prin care profesorii de la gimnaziu sau învăţătorii pot “confisca”, cu ghilimelele de rigoare, telefoanele mobile de la elevii care aleg să le folosească în timpul orelor de curs. Ulterior, dispozitivele vor fi predate părinţilor sau aparţinătorilor legali. În ceea ce îi priveşte pe elevii de liceu, în cazul lor e nevoie de regulă adoptată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în cadrul consiliului de administraţie al şcolii.

Prin regulamentele proprii, şcolile pot decide inclusiv scăderea notei la purtare în cazul elevilor care nu respectă aceas

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

 1. In esenta, ar fi o idee buna, sub aspectul atentiei la ore. DAR…. exista si un aspect la care pare ca nu se gandeste nimeni: cate nenorociri nu s-ar fi aflat niciodata, (sau ar fi fost la nivel de scandal, copii ar zice ceva, profesorii ca nu e adevarat si nu s-ar fi intamplat nimic), daca nu ar fi fost filmari facute de elevi cu telefonul, in care am vazut, o tara intreaga, profesori urland, vorbind urat, tipand, palmuind sau batand de-a dreptul elevii? Tin sa precizez ca sunt suficient de in varsta incat problema asta sa nu ma afecteze direct, am o singura fiica care este majora si n-are decat sa lupte ea pentru drepturile copiilor ei, cand va avea, daca va considera necesar!

 2. Or sa intre in sevraj si copiii de la scoala si parintii lor de acasa! Cum sa mai poata exista viata fara telefon, viata fara whatsapp/tik tok etc.? (fara mistouri in timpul orei, fara vazut filmulete cu fails & wins, eventual clipuri porno… daca tot e “tehnologie”)

 3. Credeti ca parintii sau elevii vor accepta vreodata (in vecii vecilor) telefoane normale, cu butoane si fara internet si poze si retele sociale si videoclipuri scurte in care se stramba in absolut toate felurile inimaginabile (ca niste nebuni in fata oglinzii care intai se stramba si apoi rad)?! Sincer, daca ar incerca sa foloseasca telefoane cu butoane, cred ca ar intra in sevraj in nici jumatate de ora!!
  Daca apar urgente, parintii pot apela la scoala, la cancelarie sau secretariat sau cum o fi… iar de acolo se anunta clasa X sau Y si copilul poate sa-si ia telefonul si sa sune acasa sa afle ce este de aflat – asta pentru situatii exceptionale.

 4. sa interzica mai bine grupurile de whatsap pt la scoala, sunt de boala psihica. Daca se interzic telefoanele pt elevi, profesorul de ce nu comunica elevului, in clasa, ce are de comunicat, si se toarna baliverne pe grupuri de whatsapp, desi nu e vreo urgenta?

 5. Nu sunt de acord. Din când în când pot apărea urgențe, cum îți anunți copilul? Soluția este foarte simplă – interzicerea telefoanelor cu acces la internet in școli, cele simple cu butoane pot să rămână. Internetul se folosește în interes personal acasă, nu la serviciu, nu la școală. Utilizarea rețelelor sociale e exagerată și de adulți și de copii. Ne tâmpim pur și simplu!

 6. Să vezi circ: profesori fugărind elevi să le ia telefonul!

  Confiscări ?! De sute ori mii de lei ?! Procese, eliberări din funcție ?

  Să vă vedem!

  • De fapt am vazut un videoreportaj pe tvr.ro. Se foloseste o cutie de plastic in care elevii isi lasa de bunavoie telefoanele la inceperea orelor (eventual puse si pe silentios ca sa nu deranjeze ora), iar la sfarsitul orelor fiecare isi ia telefonul inapoi. Daca profesorul “confisca” telefonul, asta inseamna ca nu-l mai da inapoi copilului ci trebuie sa vina la scoala parintii si atunci se returneaza telefonul parintilor.
   Masura este buna dar… si adictia este deja infinit prea mare si este mult prea tarziu ca sa se aplice! Nu cred ca o sa reziste prea mult legea asta…
   Si, da, va iesi circ mare!! Mai ales in scolile slabe, cu parinti “manelisti” si copii… la fel ca parintii… Or sa se tavaleasca aia micii pe jos ca pirandele cand le prinde “garda” si or sa faca spume la gura ca le-a luat “valoarea” (telefonul)! Si o sa vina parintii cu BMW-ul pana la clasa si sa faca scandal! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE