ACTUALITATE„Efecte adverse IMAGINARE”: Caporalul Sorin Ștefănescu din Craiova, parapareză ataxică și status...

„Efecte adverse IMAGINARE”: Caporalul Sorin Ștefănescu din Craiova, parapareză ataxică și status post mielită toracală după doza a II-a

Caporalul Sorin Ștefănescu, de la Brigada Multinațională Craiova, angajat în Armată din 1996, a suferit efecte adverse grave după injectarea cu a doua doză din vaccinul Pfizer.

Diagnosticele, consemnate în biletul de ieșire din spital de către medicii de la Spitalul Militar Craiova, sunt dure: parapareză ataxică și status post mielită toracală.

Medicii de la Spitalul Militar Craiova au consemnat în biletul de ieșire că este vorba despre reacții post-vaccinare anti-Covid, scrie ziarul Național.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Caporalul povestește că s-a vaccinat pentru că s-au făcut presiuni asupra sa din partea superiorilor.

„M-am vaccinat pe 30 aprilie cu prima doză de Pfizer, iar cu a doua doză, pe 21 mai. La prima doză nu am avut nicio reacție adversă, însă după a doua doză, pe care am făcut-o la 10 dimineața, seara, după ora 21, stând la masă, am simțit că nu mai pot să respir, mă strângea ceva în piept. M-am dus în pat să mă întind puțin și m-a luat un tremurat fantastic, nu mai puteam nici să vorbesc. Timp de aproape o jumătate de oră am trepidat efectiv. Băiatul meu a vrut să dea telefon la Salvare, dar i-am făcut semn să nu facă asta. La un moment dat m-am liniștit și, când m-am dat jos din pat, nu mai aveam stabilitate, aveam picioarele amorțite. Și așa am rămas și în prezent, nu am stabilitate, merg în cârje. În tălpi simt de parcă aș călca pe pioneze”, ne spune caporalul Sorin Ștefănescu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

El a mai lucrat o perioadă, dar până în ziua în care a fost nevoie să vină Ambulanța pentru a-l duce la spital. upă analize și RMN, diagnosticele au fost cumplite: parapareză ataxică și status post mielită toracală post-vaccinare SARS-Cov-2.

„După prima externare m-am simțit mai bine, dar după două zile a început iar să mi se îngreuneze picioarele și nu am mai putut merge fără cârje. Iar am luat-o de la capăt, iar m-am dus la Spitalul Militar, iar m-au internat în iulie. Mi-au făcut din nou RMN și mi-au pus același diagnostic. Mi-au dat același tratament, m-am simțit bine o zi-două și după aceea reveneam la aceeași stare. M-am internat și a treia oară, iar apoi m-au trimis la șefa Comisiei medicale. Acolo mi-a spus că trebuie să continui cu procedurile de recuperare, cu kineto-fizioterapie, apoi să revin în noiembrie cu referate de la neurologie. Acum sunt inapt pentru serviciul militar și va trebui să mă pensionez”, ne-a declarat caporalul Sorin Ștefănescu, care ne mărturisește că ajunsese în perioada internărilor succesive să plângă ca un copil, neștiind ce se va întâmpla cu el.

Sorin Ștefănescu a discutat cu oamenii pe care i-a întâlnit și care voiau să se vaccineze și a constatat că singurul motiv este teama de restricții sau de a-și pierde jobul.

„Le-am întrebat de ce vor să se vaccineze. Mi-au răspuns că vor să meargă în mall, să se plimbe. Le-am arătat biletul de ieșire din spital cu diagnosticul și doar o singură fată a pus pixul jos și a zis că nu se mai vaccinează. La discuția pe care am avut-o cu fetele acestea au mai asistat și câteva persoane cu vârste în jur de 50 de ani. Și știți ce mi-au spus acești oameni? Că am perfectă dreptate, dar că ce să facă ei, că nu au de unde să scoată bani, că îi dau afară de la muncă, nu își mai pot plăti datoriile și nu își mai pot crește copiii. Am rămas așa, cu un gust amar. Pe 90% dintre cei care se vaccinează acum îi sperie faptul că rămân fără serviciu, deși este ilegal ce se întâmplă. Așa ne-a îndobitocit conducerea magică a lui Iohannis”, ne-a mai spus caporalul Sorin Ștefănescu.

Pe 19 octombrie, președintele Klaus Iohannis anunța noile restricții și îndemna la vaccinare, pentru că efectele adverse ale serurilor sunt „imaginare”.

„Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.

Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața. În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum” , – Președintele Klaus Iohannis, 19 octombrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate