sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEEduard Hellvig, postare criptică: Fostul șef al SRI se teme ca 2024...

Eduard Hellvig, postare criptică: Fostul șef al SRI se teme ca 2024 să nu arunce România „pe vreun tărâm unde nici cu gândul nu gândim, unde nu este nici apă vie, nici apă moartă”

Eduard Hellvig, fostul șef SRI, a făcut o analiză a anului 2024 pe care îl consideră „dragonul tuturor anilor”, predicțiile sale fiind postate pe rețeaua de socializare X.

Acesta este de părere că 2024 este un an greu, cu alegeri în peste 80 de țări, dar și cu multe conflincte ce impactează UE: războiului din Ucraina, conflictul din Gaza dar și “o lărgire a BRICS, câteva națiuni care mărșăluiesc deja iliberal, o criză energetică, o spirală de inflație, un Green Deal care plânge într-un colț”.

„Anul 2024 va fi cu siguranță “dragonul tuturor anilor”,cu multe capete care scuipă foc și multe brațe care rotesc săbii în toate direcțiile.

În lume vor fi alegeri în peste 80 de țări și teritorii, dacă ignorăm neprevăzutele gen alegeri anticipate.

Jumătate din populația globului va introduce buletine în urne. Ce rezultă din asemenea vot masiv este o aliniere de planete care, realist, nu poate fi anticipată la linie nici de cei mai mari specialiști în biomecanica dragonilor.

Pentru UE, dincolo de alegerea unui nou parlament, mai sunt două evenimente care ne vor ține cu sufletul la gură mai ceva decât mult discutatele noastre comasări: derularea războiului din Ucraina (acolo unde au loc și alegeri) și rezultatul urnelor în Statele Unite (acolo unde peisajul electoral este nemaintâlnit de peste un secol și jumătate, voi reveni pe subiect cu altă ocazie).

Mai punem un conflict în Gaza, o lărgire a BRICS, câteva națiuni care mărșăluiesc deja iliberal, o criză energetică, o spirală de inflație, un Green Deal care plânge într-un colț, și deja dragonul iese din ramă.

Agitația de la noi, pe mize mici și ego-uri mari, pare doar o ceartă în autobuz pe locul de la geam. Pericolul cel mare este ca dragonul, ocupat cu treburi cu adevărat importante, să nu dea o dată din coadă necontrolat și să ne arunce pe vreun tărâm unde nici cu gândul nu gândim, unde nu este nici apă vie, nici apă moartă.

Și zău dacă îl zăresc pe Sfântul Gheorghe”, a scris Eduard Hellvig în mesajul postat pe X.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Pai daca l-ati alungat pe Dumnezeu si sfintii sai din viata politica, ce pot sa apara in loc?!
  Scoateti pe legionari din lada de gunoi de istoriei masluite de voi si veti vedea minuni.
  Ma refer la cei care au patimit si s-au sfintit in puscariile carliste, antonesciene si comuniste.
  Bine, vor urla cativa draci, dar situatia va fi sub control.

 2. o vulpe vicleană cu iși exercită talentele mediocre la compunere, ca vechi securist ce e nu o zice clar, doar o dă pe mesaje codificate cu wink wink si aluzii. un securist tot securist rămane…

  a jucat cateva zile cartea patriotismului insă s-a demascat rapid cand a spus că să crezi că romanii din Bucovina tre să se unească cu țara mama ar fi trădare.

  ma intelegeti? unionismul e trădare. adevărații patrioți sunt ăia vanduti la CIA, nu cei ce condamnă pactul Ribbentrop-Molotov, precum Claudiu Tarziu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE