marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEFOTO | Edi Iordănescu și ceilalți membri ai staff-ului Echipei Naționale au...

FOTO | Edi Iordănescu și ceilalți membri ai staff-ului Echipei Naționale au mers la Sfânta Liturghie. Părintele Ghelasie Păcurar: Suntem creștini ortodocși, care se închină la Dumnezeu, nu la caracatița Paul

Edi Iordănescu și staff-ul său au mers la Sfânta Liturghie la o biserica românească din Germania, potrivit GSP.

Din delegația selecționerului au făcut parte secunzii Ionel Gane, Florin Constantinovici și Alexandru Radu, dar și Valeriu Argăseală şi Vlad Munteanu. Ei au mers la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg. Aceasta a fost înființată acum mai bine de 25 de ani.

Slujba a fost oficiată de părintele Ghelasie Păcurar. Același preot le-a fost alături Tricolorilor înaintea meciurilor cu Ucraina și Slovacia.

Mesajul părintelui Ghelasie Păcurar

Preotul a rostit câteva cuvinte de încurajare pentru echipa națională, la sfârșitul slujbei.

„Dacă se va întâmpla ceva rău cu echipa națională, trebuie să găsim un vinovat, iar acela, spunem noi, este Dumnezeu. «Așa a vrut Dumnezeu!». Ceea ce este fals! Alegerile noastre au consecințe și suntem liberi. În urma deciziilor noastre suportăm consecințe. Dumnezeu ne iubește necondiționat. Nu mergem la biserică să ne ajute Dumnezeu…”, a spus Părintele spre sfârșitul slujbei.

„De fiecare dată când aveți greutăți, să știți că nu sunteți singuri. Atunci când vă rugați, să fiți convinși că Dumnezeu nu se joacă pe tabletă și nu e indiferent la nevoile noastre, ci ne va răspunde.

Acum, ne rugăm pentru membrii echipei naționale. Ei își fac treaba și o țară întreagă vibrează alături de ei. O țară care a fost blamată, dar care a dovedit că dragostea ne aduce împreună și avem ceva de spus. Nu suntem o țară second hand”, a mai precizat părintele Ghelasie Păcurar.

„Suntem o țară în Europa, în care 86% dintre oameni sunt creștini ortodocși, care se închină la Dumnezeu, nu la caracatița Paul. Amintiți-vă de caracatița nemțească! Noi nu credem în caracatiță, ci în Dumnezeu, Cel înviat. Să binecuvânteze echipa națională, pe antrenori, pe toți cei care stau lângă ei și pe dumneavoastră!”, a conchis părintele.

Edi Iordănescu și Andrei Burcă și-au mărturisit în urmă cu o săptămână credința creștin-ortodoxă

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu a decis ca mai bine e sa plece acasa la familii, sa mearga si ei in concediu ca oamenii, nu sa piarda vremea prin Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE