sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEEconomistul Ilie Șerbănescu îl critică pe Iohannis pentru că ia apărarea corporaților...

Economistul Ilie Șerbănescu îl critică pe Iohannis pentru că ia apărarea corporaților străine: Nu numai că veniturile nu cresc, dar tot arsenalul acesta fiscal este îndreptat împotriva românilor

Fostul ministrul al Reformei, economistul Ilie Șerbănescu, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, subliniind faptul că tot cei mai săraci dintre români, clasa medie și antreprenorii vor suporta noile taxe și impozite în contextul crizei, nicidecum companiile-gigant, care încasează în țara noastră cele mai mari profituri, pe care le fiscalizează în țările de origine, potrivit România TV.

„Nu numai că veniturile nu cresc, dar tot arsenalul acesta fiscal este îndreptat împotriva românilor. El dacă ar fi corect, ar trebui să fie îndreptat, dacă tot facem această reașezare fiscală, împotriva tuturor plătitorilor și anume în funcție de cât plătesc fiecare și cât ar merita.

Nu pot să înțeleg de ce tot prichindeii trebuie să plătească pentru tot ceea ce se întâmplă, iar marile corporații să fie exceptate, doar pentru că aceste corporații sunt străine. Asta e problema.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Solidaritate cine cu cine? Să fie o taxă de solidaritate a cui, cu cine? Cum să fie multinaționalele în solidaritate cu mine? Ele au venit aici să ne exploateze.

În primul rând, această criză energetică, ce pornește de la Bruxelles, nu are legătură cu războiul. A fost generată de înfumurarea celor de la Bruxelles cu decarbonizarea. Ea este necesară, dar pe 30 de ani, nu în 3 sau 5 ani. Au luat-o razna. Popoarele nu au nevoie de UE. Cred că în condițiile răzoiului, UE se va autodesființa, se va autodistruge.

În ceea ce privește România, problema este că dacă va rămâne în UE, va pieri”, a precizat domnul Șerbănescu.

În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat renunțarea la proiectul ce prevede introducerea taxei de solidaritate, de 1%, pentru companiile multinaționale, care au o cifră e afaceri de peste 100 de milioane de euro anual, proiect inițiat de PSD.

În opinia economistului Ilie Serbănescu, inițiativa nu avea cum să fie implementată, din moment ce decizia nu aparține executivului de la Palatul Victoria, ci de multinaționale, care nu ar accepta niciodată o asemenea lege.

„Nu se poate stabili o taxă de solidaritate atât timp cât nu tu [Guvernul României] decizi, ci companiile multinaționale decid. Evident, ele nu vor fi de acord vreodată. Nu trebuie să fi cine știe ce somitate ca să constați acest lucru”, a punctat acesta.

Totodată, economistul a numit recent România „o colonie”, spunând că distrugerea acestei țări se va produce cu ajutorul guvernanților de la București și Transilvania va fi ruptă de România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. România TV este portavocea tonomatelor acționate cu ruble. Ghițà şi ceilalți hoți ştiu cà singura cale de scàpare din calea justiției este intr-o Românie in afara UE. Unde nu doar cà se intorc liniştiți dar o vor conduce. Securitatea, UM BOR si presa lor, nu au altà soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE