miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEEcologiștii din UE cer oprirea construirii de drumuri noi și autostrăzi. ONG-urile...

Ecologiștii din UE cer oprirea construirii de drumuri noi și autostrăzi. ONG-urile se tem că noii europarlamentari vor revoca termenul de 2035 pentru interzicerea mașinilor clasice

Lobbyiștii ecologiști luptă pentru a elimina mașinile pe benzină din 2035 în Uniunea Europeană, potrivit Politico.

Agenda ecologică a Uniunii Europene este din ce în ce mai criticată, ceea ce îi determină pe susținătorii ideii de a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili până în 2035 să declanșeze campanii menite să garateze că totul rămâne așa după alegerile europene din iunie.

Grupul ecologic Transport & Environment a lansat o propunere care solicită respectarea termenului 2035. ONG-ul cere stimularea vânzării de vehicule electrice prin crearea unei scheme de răscumpărare care să scoată de pe drumuri mașinile mai vechi cu motor cu combustie internă. Foarte important, grupul cere stoparea construcției de autostrăzi și drumuri noi în Uniunea Europeană.

„Menținerea renunțării treptate a motoarelor cu ardere este cea mai importantă politică privind mașinile pentru a îndeplini obiectivul climatic al UE 2040”, a declarat Lucien Mathieu, directorul auto T&E.

Eurobat, lobby-ul industriei bateriilor, a lansat luna trecută un manifest în cinci puncte. Acesta prevede mai multe „credite fiscale, subvenții sau beneficii financiare care fac vehiculele electrice mai atractive din punct de vedere economic”. Scopul este unul singur, încurajarea clienților să cumpere astfel de mașini.

Lobby agresiv al ecologiștilor

Lobby-știi nu fac decât să demonstreze că politica UE de eliminare a mașinilor clasice se află în dificultate.

Într-un sondaj efectuat pe 15.000 de persoane din Germania, Franța și Polonia, interzicerea motoarelor cu ardere internă s-a clasat drept cea mai puțin populară măsură climatică, chiar dacă respondenții au spus că susțin politicile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Mai mult, statisticile arată că tot mai puțini oameni adoptă vehiculele electrice. Producătorii de automobile din întreaga lume au început să-și reducă programele de producție de vehicule electrice. Ei au recunoscut chiar că vânzările acestora au scăzut puternic în ultimele luni.

Creștin-Democrații din Germania, partidul de origine al președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, cer abrogarea fără echivoc a interdicției.

Susținătorii interzicerii autovehiculelor cu ardere se îngrijorează, de asemenea, că noii europarlamentari ar putea revoca măsura.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE