ACTUALITATEE oficial: CNSU a decis prelungirea școlii online până pe 8 februarie....

E oficial: CNSU a decis prelungirea școlii online până pe 8 februarie. Ministrul Educației spune că de pe 8 se va deschide școala, într-o formă sau alta

CNSU a decis, în ședința din 8 ianuarie, prelungirea cursurilor școlare online pînă pe 7 februarie. Autoritatea a actualizat și lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

„Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, arată decizia CNSU.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi ca se va „reuși” deschiderea școlilor în data de 8 februarie „într-o formă sau alta”.

Potrivit ministrului, problemele predării online sunt „structurale, nu sunt probleme circumstanțiale”, de care „se lovește orice stat”.

„Vom reuși sa deschidem școala, este o convingere profunda, pe data de 8 februarie, fie că vom reuși toate școlile din Romania, fie ca vom reuși sa deschidem școlile în zonele care au o rata de infectare scăzută. O sa prioritizăm învățământul primar si grădinițe, știut fiind ca este cel mai dificil de abordat in maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a si a XII-a, care susțin examenele naționale. Intr-o forma sau alta, vom reuși sa deschidem scolile, este convingerea mea. Educația rămâne prioritatea acestui guvern”, a spus Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Declarația Ministrului vine după ce, pe rând, reprezentanții AUR, ai PSD și ai UDMR au cerut oficial deschiderea școlilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite