ACTUALITATEDupă presiunea publică a vedetelor de la Hollywood, Youtube a suspendat contul...

După presiunea publică a vedetelor de la Hollywood, Youtube a suspendat contul președintelui Trump

Serviciul Youtube a decis să-i suspende canalul președintelui Donald Trump, pentru o perioadă de șapte zile, dar poate mări această perioadă, scrie BBC. În acest timp, președintele nu poate posta, dar canalul rămâne activ.

Google, cea care deține Youtube, a declarat că măsura vine ca urmare a faptului că respectivul canal ar fi încălcat regulile cu privire la incitarea la violență.

Cu toate acestea, deși președintele a urcat videouri inclusiv marți seară, Youtube nu a indicat care dintre clipurile lui Donald Trump fac obiectul încălcării de regulament.

Mișcarea BBC vine după ce mai multe vedete de la Hollywood, inclusiv Mark Ruffalo, Sascha Baron Cohen, Mark Hamill sau Debra Messing, au cerut public ca Youtube să urmeze exemplul celor de la Twitter și Facebook, și să-i închidă contul președintelui.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De asemenea, activiști progresiști precum Jim Steyer, au cerut ca interzicerea să fie permanentă. „Sperăm că o vor face permanentă. Este dezamăgitor faptul că a fost nevoie de un atac instigat de Trump pentru a ajunge aici, dar se pare că principalele platforme încep în sfârșit să se miște”, a scris Steyer pe Twitter.

Ironic, mutarea Youtube vine la o zi după ce președintele Trump a declarat că libertatea de exprimare este sub un asalt fără precedent în Statele Unite.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...