duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEDupă doi ani, Comisia Europeană numește un Trimis Special pentru promovarea libertății...

După doi ani, Comisia Europeană numește un Trimis Special pentru promovarea libertății religioase în afara UE

Pe 5 mai, Comisia Europeană l-a numit pe cipriotul Christos Stylianides (foto) în funcția de Trimis Special pentru promovarea libertății religioase sau de credință în afara UE, relevă un comunicat al ADF International.

Stylianides a fost comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor din 2014 până în 2019. Din 2020, a fost consilier special în educația situațiilor de urgență, migrație și incluziune la actualului vicepreședinte al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

„Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza credinței sale. Repunerea în funcție a unui trimis special pentru promovarea libertății de religie sau credință în afara UE este un pas important în demonstrarea unui angajament real față de acest drept fundamental. Ne lamentăm că această funcție este vacantă de aproape doi ani. Sperăm că noul trimis special va începe rapid să lucreze concentrându-se pe nevoile celor mai persecutați din întreaga lume. Îndemnăm Comisia Europeană să consolideze poziția trimisului special și să se bazeze pe munca importantă deja realizată. Victimele de pe teren au mare nevoie de un răspuns decisiv din partea UE. Cu trimisul său special, UE poate conduce în răspunsul internațional. Această conducere este necesară acum mai mult ca oricând”, a spus Adina Portaru, consilier principal pentru ADF International la Bruxelles.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini” de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Funcția de Trimis special pentru promovarea libertății de religie sau credință în afara UE a fost introdus în 2016 pentru a proteja libertatea religioasă sau de credință în numele UE la nivel mondial. Parlamentul European a solicitat „UE să înființeze un reprezentant special permanent pentru libertatea religiei sau credinței” în Rezoluția sa din 4 februarie 2016 privind uciderea sistematică în masă a minorităților religioase de către așa-numitul „ISIS / Daesh”.

O parte din mandat a inclus vizite în țări cu unele dintre cele mai violente persecuții religioase din lume, pentru a ajuta la abordarea situației și la dezvoltarea planurilor de răspuns. Trimisul special a jucat un rol decisiv în a o ajuta pe Asia Bibi să părăsească în siguranță Pakistanul după ce a fost achitată de acuzații de blasfemie.

A existat un sprijin puternic pentru continuarea mandatului, exprimat de Intergrupul Parlamentului European pentru Libertatea religiei sau credinței și toleranța religioasă, trimișii speciali naționali, cărturarii și societatea civilă. Un raport privind orientările UE și mandatul trimisului special al UE, adoptat de Parlamentul European la 16 ianuarie 2019 cu sprijin copleșitor (576 voturi pentru), a subliniat necesitatea ca Consiliul și Comisia „să susțină în mod adecvat mandatul instituțional, capacitatea și îndatoriri, prin explorarea posibilității unui termen de mai mulți ani supus unei revizuiri anuale ”.

„Trimisul special a jucat un rol crucial în aducerea la iveală a ororilor persecuției religioase la nivel european. Rolul a creat conștientizare în legătură cu unele dintre cele mai grave și mai persistente încălcări ale drepturilor fundamentale din întreaga lume și a contribuit la concentrarea eforturilor UE de combatere a acestora. UE nu numai că ar trebui să continue, ci să intensifice eforturile de protejare a libertății religioase sau de credință din întreaga lume “, a declarat Robert Clarke, director adjunct al ADF International.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Calu’ moare de drum lung și prostu’ de grija altuia.
    Mai întâi vedeți cum își bat joc de religie progresiștii neocomuniști soroșiști în UE, nu mai abateți atenția în alte părți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE