miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEDupă ce s-a adeverit „conspirația” privind numerarul, Ciolacu a pus ochii pe...

După ce s-a adeverit „conspirația” privind numerarul, Ciolacu a pus ochii pe limitarea libertății de exprimare: Statul nu trebuie să tolereze teoriile conspiraționiste care circulă în mediul online

Premierul Marcel Ciolacu spune că statul român nu trebuie să tolereze „teoriile conspiraționiste” care circulă „în mediul online”.

Într-un discurs ținut cu ocazia „ceremoniei oficiale” de introducere la nivel național a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”, Marcel Ciolacu a vorbit despre necesitatea despre necesitatea de a respecta „valorile esențiale” precum libertatea de exprimare, dar în același timp a menționat că statul „ nu trebuie să tolereze nici discursul urii și teoriile conspiraționiste”.

„Un stat democratic este caracterizat prin echilibru, responsabilitate, dialog, solidaritate, respect față de demnitatea umană și față de valori esențiale, precum libertatea de exprimare. Iar soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism, xenofobie, discriminare și rasism din respectiva societate. Tocmai de aceea, statul nu trebuie să tolereze acest gen de manifestări, la fel cum nu trebuie să tolereze nici discursul urii și teoriile conspiraționiste, din ce în ce mai răspândite în mediul online”, a spus Ciolacu, conform siteului oficial al Guvernului.

Declarația lui Ciolacu vine la câteva zile după ce a adoptat un proiect de lege care limitează drastic folosirea numerarului, ceea ce acum câteva luni era considerată doar o „teorie conspiraționistă”.

Ciolacu a spus că are o „datorie morală” de a promova și „susține educația privind istoria evreilor și a Holocaustului”. El a spus că ministrul Ligia Deca a avut un „rol deosebit” pentru introducerea acestei materii în școli.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. e si partial adevarat, pe net circula tot felul de teorii, unele false, altele care impletesc in mod maiastru parti de adevar cu minciuna groteasca astfel incat sa decredibilizeze o anumita tema sau afirmatie pertinenta prin asocierea ei cu personaje dubioase gen sosoaca (noul vadim) sau gipsion.
    Evident, asta nu inseamna ca acum trebuie sa ne uitam in gura lui ciolacu asteptand sa tasneasca iluminarea sau adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE