ACTUALITATEDupă ce a primit dreptul de a mărșălui în condițiile legii, Asociația...

După ce a primit dreptul de a mărșălui în condițiile legii, Asociația Accept anunță că va o încălca oricum: Nu acceptăm ca marșul nostru să fie redus la proporțiile unui botez stradal

Asociația „Accept”, organizatoarea paradei homosexualității, spune că nu va accepta limita de 500 de persoane impusă de către lege, prin Primăria Municipiului București.

PMB a acordat autorizație pentru Marșul pro LGBT de pe 14 august, dar în limita a 500 de persoane, nu 10.000, așa cum doreau activiștii.

„Nu credem că legea e dreaptă. Nu acceptăm ca marșul nostru să fie redus la proporțiile unui botez stradal”, spune Florin Buhuceanu, director de advocacy la Asociația Accept: „Primăria Generală a Capitalei trebuia să respecte legea, inclusiv termenii de timp pe care îi impune legea în cazul petițiilor trimise de Asociația Accept trimise încă din luna iulie. Era pentru noi ca organizatori mult prea târziu să schimbăm de la o săptămână la alta un traseu al unui marș care nu e atât de simplu de organizat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebat dacă se va putea respecta limita de 500 de participanți, Florin Buhuceanu a răspuns că raportarea numărului de participanți se poate face doar la precedentul marș, când au fost peste 10.000 de persoane prezente: „În mod evident, noi vom invita alături de noi pe toți cei care cred în faptul că restricționarea de drepturi, fie și în context pandemic, trebuie să fie proporțională. O reducere a unei întâlniri publice de tip marș la proporțiile unei nunți, botez, comemorare de familie nu poate să reziste în fața realității, după cum cenzura de tip Viktor Orban nu are ce căuta la București”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Întrebat, mai departe, dacă spune că marșul va depăși probabil numărul maxim de 500 de participanți, Buhuceanu a afirmat că organizatorii nu-i pot împiedica pe membrii comunității să participe: „nu îi putem împiedica pe cei care ne susțin să participe la acest marș al drepturilor și al libertăților. Și vom face uz de lege pentru a ne apăra un drept garantat constituțional, cel de a ne întruni. Nu credem că legea e dreaptă și ne vom purta în consecință. Ne așteptăm la o participare de ordinul miilor de persoane, în ciuda micilor turbulențe și scandaluri cu Primăria Capitalei. (…) Da, este o decizie a acelui Comitet pentru Situații de Urgență… Încă o dată, credem că astfel de măsuri ale autorităților ar trebui să fie proporționale cu scopul urmărit. Vom semna în cunoștință de cauză în acel document cu numărul fixat de participanți pentru că primăria, nu e așa, nu poate încălca legea. Este normal între o societate democratic. Dar tot într-o societate democratic, nu vom accepta să fim reduși la proporțiile unui botez stradal”.

De asemenea, Asociația „Accept” a cerut Prefecturii Capitalei să permită participarea la marș a tuturor celor doresc, indiferent de număr.

„Accept solicită Prefectului Capitalei să permită accesul tuturor participanților la Bucharest Pride 2021 și să relaxeze restricțiile abuzive aplicate adunărilor publice în contextul epidemiologic actual. Restricțiile au fost deja relaxate pentru toate celelalte tipuri de evenimente, prin urmare, menținerea lor în cazul adunărilor publice reprezintă o îngrădire nejustificată”, a scris ONG-ul pe pagina sa de facebook.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

7 COMENTARII

 1. Au tupeu poponarii,ei spun de a început că vor încălca legea și atunci majoritatea de ce sa mai respecte legile din Romania?sa ved cum vor reacționa jăndarii la încălcarea legii sau cu homălaii își vor înghiți limba??

 2. Eu inca astept, sper ca nu degeaba, un comunicat-reactie de la BOR pe aceasta tema. Inaltii nostri ierarhi chiar nu vad ca acest mars, pe 14 august, in ziua de prohodire a Maicii Domnului, este un afront direct, un atac pe fata la adresa acestui popor, a Ortodoxiei, un scuipat in faţă dat poporului român? Chiar sunt orbi? Nu inteleg ca acesti dezaxati vor sa arate clar ca îi doare undeva de spiritualitatea acestui neam, ca nu dau doi bani pe asa ceva si ca ei fac ce vor in aceasta tara! Sau sunt prea lasi ca sa ia o pozitie? Unul dintre stâlpii Bisericii, Sfântul Grigorie Teologul, spunea: „Prin tacere Îl trădăm pe Dumnezeu”! Daca Patriarhia face pe mortu-n papusoi sau se face ca ploua demonstreaza ca jertfa Mantuitorului pe Cruce este ptr „stimabilii” ierarhi doar o vorba-n vant si tradeaza si ei precum Iuda! Tacerea BOR va atrage urgia asupra acestui popor, BOR poate fi considerata complice la nelegiurile care se intampla in tara si vinovata, printre altii, de ceea ce va veni asupra acestui neam! Caci năpasta cu siguranta va veni, astfel de nelegiuiri si de pacate se spala doar prin sangele mai multor generatii! Iar daca voi veti tacea, sa stiti ca pietrele vor striga, insa voi va veti lua plata cumplita ptr aceasta tacere complice.
  Asa cum spunea marturisitorul din temnitele comuniste Valeriu Gafencu: „Acum Mântuitorul este scuipat in faţă de cei botezaţi, acum cununa de spini I-o pun cei ce se numesc crestini, acum Îi dau palme, acum Îi bat piroane, acum Îl împung cu suliţa cei pentru care a suferit batjocoriri şi bătăi, cei pentru care Şi-a dat sângele pe Golgota”.

 3. Da-le un deget si iti iau toata mana.
  Ce s-a intamplat cu virusul ala „mortal”? Nu mai exista varianta Delta?
  Mie mi se pare ca incepem si noi ca in SUA: cine se aduna in alt interes decat cel al ONG-urilor Sorosiste raspandeste virusul, cine se aduna in interesele ONG-urilor Sorosiste ajuta la oprirea virusului, nu?
  E ca si faza cu mitingurile lui Trump care cica raspandeau virusul, pe de alta parte distrugerile si jafurile BLM au incetinit pandemia…

 4. Ce tupeu au poponarii astia! Ei cred ca au mai multe drepturi. Astia merita sa fie tratati ca pe vremea comunismului,cu puscarie.

 5. Victoria Feminismului: Femeile din California sunt violate cu aprobarea autorităţilor https://mihaiandreialdea.org/2021/08/09/victoria-feminismului-femeile-din-california-sunt-violate-cu-aprobarea-autoritatilor/

  California: Female Inmate Pregnant After Being Forced To Share Prison With Biological Men Claiming To Be Transgender
  https://www.dailywire.com/news/female-inmate-pregnant-after-being-forced-to-share-prison-with-biological-men-claiming-to-be-transgender

 6. Cît timp nu-și vor primi pietroaie in căpățînile alea seci, nu se vor lăsa. Cînd o cauți cu lumînarea, cel mai probabil că o găsești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...