Biserica Angliei caută răspunsuri la întrebarea „Ce este o femeie”, iar unul dintre episcopii importanți ai instituției afirmă că „nu există o definiție oficială”, informează The Telegraph.
În același document se menționează faptul că deși, până acum, definiția femeii era „evidentă de la sine”, acum este nevoie de „grijă suplimentară”, în acest sens.
Întrebarea despre femeie a fost pusă în cadrul unui proiect al instituției engleze, „Trăind în Dragoste și Credință” (LLF), care caută să împace noile definiții progresiste pentru relații, sexualitate și identitate cu învățăturile Bisericii Anglicane.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Nu există nicio definiție oficială, care reflectă faptul că până de curând astfel de definiții erau evidente de la sine, așa cum sunt reflectate în slujba cununiei. Proiectul LLF a început să explore complexitățile mariajului, asociate cu identitatea de gen și îndeamnă spre grijă adițională care să fie adăugată înțelegerii lucrurile comune și diferențelor noastre, ca oameni creați după chipul lui Dumnezeu”, a spus episcopul Europei, Robert Innes.
Răspunsul acestuia a avut darul de a enerva pe toată lumea. Tabăra conservatoare a Bisericii afirmă că atât biologia cât și Biblia dau același răspuns în privința definiției femeii.
„Când Guvernul a redefinit femeia prin lege, Biserica Angliei putea să rămână cu punctul său de vedere clasic, care are logică fie că-l privești din partea Bibliei sau a biologiei”, a spus Maya Forstater, director al unui grup.
Tabăra liberală este și ea nemulțumită. Jayne Ozanne, o activistă LGBT, care este și membră a Sinodului, a spus că răspunsul episcopului este „pasiv agresiv” și are rolul de a „supăra comunitatea LGBT și în particular, persoanele trans din mijlocul nostru”.
Răspunsul Bisericii Angliei a reușit s-o enerveze și pe prima „preoteasă” hirotonită de această instituție.
Angela Berners-Wilson, prima femeie „preot” (foto) din istoria acestei Biserici a declarat pentru The Telegraph: „Nu sunt total fericită cu răspunsul. Adică, cred că anumite lucruri sunt evidente, precum faptul că bărbații nu pot avea copii. Dar cred că trebuie să fim foarte sensibili și poate trebuie să ne re-examinăm limitele”.
Mai urmeaza hirotonirea LGBT-ului si in rest le avem pe toate.
e la libera apreciere.
Pentru o „biserică” născută din dorința unui rege fustangiu de a se însura cu 6 femei, nu e de mirare că au ajuns aici. Totuși, măcar Henry VIII știa bine ce e o femeie din moment ce le fugărea pe toate pe la Curte cu un motiv foarte clar bazat pe dovezi palpabile :)))))))