OPINIIDumnezeu nu mai preferă lemnul și spațiile mici?

Dumnezeu nu mai preferă lemnul și spațiile mici?

Aflu cu uimire că există o scrisoare deschisă prin care o serie de artiști cer ca și ei să fie incluși în schema de ajutor a Guvernului. Mai pe românește: să primească și ei bani de la stat, pentru că este greu.

Scrisoarea este semnată, printre alții de Antonia, Andreea Bănică, Carla s Dreams, Direcția 5, Delia, Edward Maya, Inna, Loredana Groza, Smiley, Ștefan Bănică, Vama, Vunk și alții.

Sincer, lipsa de rușine a acestor oameni este incredibilă. Ca să ne facem o idee: Doar Inna are o avere estimată la 20 de milioane de dolari. La fel, milionari în euro/dolari sunt și Loredana, Delia sau Ștefan Bănică. Ca să ne facem o idee, tot bugetul alocat de stat ajutorării operatorilor culturali este de 100 de milioane de euro. Numai acești patru-cinci artiști au averi care însumate ajung la o treime din această sumă. Cum să vii apoi să ai tupeul ca să ceri bani de la contribuabilii obișnuiți?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De ce nu-și ajută ei colegii mai nevoiași dacă se gândesc atât de mult la soarta lor? Păi simplu, pentru că ei au doar drepturi, niciodată obligații.

Ați uitat, dragi artiști, când o mare parte dintre voi ne transmiteați că „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”, nu Catedralele mărețe? Ce-ar fi să urmați chiar voi acest îndemn pe care ni l-ați transmis și să mai renunțați la câte ceva, de dragul colegilor voștri mai nevoiași?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Presa de „specialitate” ne informează că doamna Delia – cea care cântă imne comuniste prin piețe – are un dressing „în care a investit zeci de mii de euro”. Normal, soțul ei este „prosper om de afaceri”. Ce să mai vorbim de locuința domniei sale: e un spațiu mic și discret care valorează doar un milion de euro.

Atât ea, cât și cealaltă „distinsă” artistă, Loredana Groza, au avut și purtat cizme care au costat 4.000 de dolari perechea, scrie presa. Domnul Cornel Ilie, de la Vunk, a vândut timp de ani de zile cosmetice Avon soțiilor, mamelor și surorilor noastre. Nu-i mai ajung banii acum?

Câtă lipsă de rușine îți trebuie ție, Andreea Bănică sau Anda Adam – care umpleți Instragramul cu serviciile și accesoriile extravagante pe care le folosiți – să te pui pe același plan cu vânzătorii de bilete sau librarii?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Repet, în cazul vostru Dumnezeu nu mai preferă spațiile mici? Să nu fiu înțeles greșit: foarte bine că au făcut avere din munca lor. Dar dacă tot ai avere nu mai cerși bani la stat!

Ia mai vindeți din casele alea pe care le aveți pe afară și dați banii colegilor care suferă acum. De ce veniți tot la banii de la stat, adică încasați de la majoritatea pe care voi nu dați niciun scuipat?

Ce-ați făcut voi pentru poporul ăsta, mă? Niciodată n-ați luat atitudine pentru o cauză cu-adevărat importantă, niciodată nu v-ați pus pielea la bătaie pentru cei cărora le vreți fără nicio rușine banii. Chiar această situație este relevantă:  pentru ca statul să ajute sutele de mii de oameni care și-au pierdut locul de muncă, miile de firme cu datori nu ați mișcat un deget, dar pentru voi faceți apel la „conștiința publică”. Nu v-ar fi rușine, nu ați încasat destul, deja, FĂRĂ FACTURĂ, de la contribuabili?

Nu ați încasat destul, de la stat, prin intermediul concertelor de la care ați luat bani de la Primării și Consilii județene?

Când ați făcut voi reclamă unui mic întreprinzător român, dar ce mic, oricărui întreprinzător român? Niciodată. Numai cu Carrefour, Selgros, Vodafone, și alții și alții. S-a închis taraba acolo? Ghinion, ca să-l citez pe Președintele pe care tot voi ne-ați îndemnat să-l votăm.

De fapt, strigătul vostru este dovada irefutabilă a conștiinței faptului că nu aveți nicio valoare: nimeni nu a împiedicat și nu restricționează achiziția de albume muzicale. Dar voi știți că de fapt, pe baza muncii voastre și fără pomeni de la stat, nu ați rezista. Pentru că sunteți slabi, lipsiți de originalitate și talent.

Apelul patetic este dovada că „grija” pe care ați exprimat-o în trecut furtul sau irosirea banului public este doar mimată. În realitate, este doar „virtue signalling”, ca să dați bine pe rețelele sociale. Dacă se sifonează la voi, nu mai e nicio problemă: asistații social sunt doar ceilalți.

La muncă tovarăși! Păduri încă avem și exploatarea lemnului îi este plăcută lui Dumnezeu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...