OPINIIDubla măsură dusă până la minciună

Dubla măsură dusă până la minciună

Când am contorizat decesele de Covid, am pus acolo orice persoană infectată, pe baza unor teste nu foarte de încredere, indiferent de comorbidități sau alte evenimente. Decese cu Covid, nu de Covid. Cazurile acestea au stat la baza politicilor sanitare care au afectat vieți, țări, continente.

Când contorizăm efectele vaccinului, scrupulozitatea merge în sens invers. Orice eveniment raportat după vaccinare nu este considerat cauzat de vaccin decât dacă are loc o investigație detaliată, ce include, probabil, și autopsia (în cazul deceselor, firește). Cu toate că unele țări contorizează și evenimente asociate vaccinării, precum SUA cu al său sistem VAERS, presa cuminte și îmbotnițată (metaforic și nu numai) redă doar acele evenimente considerate oficial și pre-determinat ca fiind efecte adverse. Adică acele evenimente pe care companiile producătoare și agențiile erau pregătite deja să le raporteze, asume. Cel mai grav în acest caz – șocul anafilactic. În rest, nu există interes, nici discuție. Să nu cumva să se strice corola de minuni a vaccinului miraculos.

Și de ce consider acest procedeu viciat? Pentru că, în realitate, nu există comparație în modul în care s-au raportat decesele asociate covid și cele asociate vaccinului. Cele asociate covid au fost obligatorii și mecanice. Indiferent de cauza morții (la un moment dat în UK s-a ajuns să fie contorizate decesele cauzate de accident de mașină dacă accidentatul avusese covid, lucru corectat între timp). Cele raportate la VAERS (să luăm acest sistem) sunt ne-obligatorii. Se poate spune mult mai greu că „oamenii aceia oricum mureau”, cum putem afirma categoric la multe decese asociate covid. De ce? Pentru că, cel puțin teoretic, oamenii care se vaccinează o fac, sau ar trebui să o facă, la indicația unui medic care are în vedere istoricul medical al vaccinatului, bolile, medicamentele cu care se tratează etc. Așadar, există o evaluare medicală ante-vaccinare. Un „verde” dat de cineva. Există deja o selecție. De aceea întotdeauna decesul asociat vaccinului trebuie investigat atent.

Dar massmedia a ales să nu existe chestiunea deloc. Pentru AFP, preluat de Hotnews, există doar un număr nesemnificativ, până la urmă, de șocuri anafilactice (captura 1). Potrivit VAERS (captura 2, căutare personală), în SUA există deja 149 decese contorizate ca fiind asociate vaccinării Covid. 64 Moderna, 85 Pfizer. Cum Moderna a fost mult mai recent aprobat și folosit, raportările de decese sunt, proporțional, mai mari în cazul acestei companii. Și alte evenimente grave.

Captura 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cât privește comunicarea publică de la noi, aceasta a infantilizat audiența-țintă, făcând ca singura discuție să fie despre „nu doare vaccinul” (asta e problema?) sau că „hehehe, mi-am băgat cipul lui Gheiț”. Da, omule, puți de deștept ce ești, pe bună dreptate râzi de conspiraționiști. Adevărul e că fix pentru din ăștia ca tine a fost concepută strategia de comunicare, te poți simți privilegiat, ca orice procușor cu belciug pus în nas. Belciug fără nanoparticule și nu pe bază de 5G, ca nu cumva să te simți tras pe sfoară! Ci clasic, din acela cu care dresorul își ține la respect animalul.

Captura 2

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...