vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEDubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o...

Dubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o lege de protecție a minorilor, UE tace în privința suprimării conturilor activiștilor LGBT de către China

Rețeaua socială chineză WeChat a șters zeci de conturi ale activiștilor LGBT din Universitățile chinezești, afirmând că unele au încălcat regulile asupra informațiilor distribuite pe internet, dar există teama că în spate ar fi o represiune asupra conținutului homosexual din online, scrie Reuters.

Membrii mai multor grupuri LGBT au declarat pentru Reuters că accesul la conturile lor a fost blocat marți târziu și au descoperit ulterior că tot conținutul lor a fost șters.

„Mulți dintre noi au suferit în același timp”, a spus managerul de cont al unui grup care a refuzat să fie identificat din cauza sensibilității problemei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ne-au cenzurat fără niciun avertisment. Toți am fost șterși”.

Încercările Reuters de a accesa unele conturi au fost întâmpinate cu o notificare de la WeChat în care se spunea că grupurile „au încălcat reglementările privind gestionarea conturilor care oferă servicii de informare publică pe internetul chinezesc”.

Alte conturi nu au apărut în rezultatele căutării.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

WeChat nu a comentat, la cererile Reuters.

Homosexualitatea a fost clasificată ca tulburare mintală în China până în 2001, când a devenit legală. Cu toate acestea, anul acesta, o instanță a confirmat descrierea unei universități a homosexualității ca „tulburare psihologică”.

Cu toate că de la aceste acte de cenzură au trecut peste 24 de ore, nu s-a auzit nicio reacție din partea Uniunii Europene sau a vreunui lider european. Nici organizațiile care luptă pentru „drepturile omului” nu s-au făcut auzite.

Reacția este cu totul opusă celei din cazul Ungariei, țară care a fost acuzată vehement de liderii europeni pentru o lege de protecție a minorilor față de promovarea homosexualității și a transgenderismului. Legea, aflată deja în vigoare, nu a avut niciun impact asupra comunității LGBT, dar totuși a fost criticată vehement. Premierul Olandei a cerut scoaterea Ungariei din UE, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a somat Ungaria să renunțe la lege, întrucât altfel ea spune că maghiarii se vor „confrunta cu forța legilor europene”.

17 țări din UE au semnat o scrisoare de condamnare a Ungariei pentru această lege. România nu s-a aflat printre acestea.

În același timp, cenzurarea brutală și fără explicații a activității conturilor LGBT de către „facebook-ul chinezesc” nu a trezit, până la ora redactării acestui material, nicio reacție.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Eu aștept comparația cu naziștii și apoi concluzia glorioasă că singura cale înțeleaptă e cea de mijloc în care trebuie lăsați totuși să-i învețe pe copii ce și cum, că-n fond sunt și ei oameni și au drepturi. Ca să nu fim extremiști de nicio parte.

  2. Ce tie nu-ti place ,altuia nu ii face.In colonia in care traim pentru multi e greu de inteles ca altii nu lucreaza cu jumatati de masura si nu se vaita ca niste babe pe Facebook asteptand sa fie cenzurati.China taie in carne vie si curand va fi prima putere mondiala.Ca place miticilor de aici sau nu.

  3. da când creștinii sînt persecutați în Franța sau Suedia, a făcut UE vreun protest? UE e un surdo-mut nătîng care va dispărea curând. nici o struț-cămilă nu a rezistat timpului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE