ACTUALITATEDSVSA: Vânzarea cărnii de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie...

DSVSA: Vânzarea cărnii de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie este interzisă

Crescătorii de animale nu au voie să comercializeze carnea de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie, a informat DSVSA Bacău, potrivit Agrointel.

Astfel, mieii sacrificați în gospodărie sunt doar pentru consum propriu în familie.

„Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie”, au transmis reprezentanții DSVSA Bacău, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Crescătorii de animale care vor să vândă miei pentru masa de Paști sunt obligați să-i sacrifice un abator autorizat în acest sens. Astfel, oierii nu mai pot să vândă mieii în viu și tăiați direct de la stână, așa cum au primit derogare anul trecut în perioada Sărbătorilor Pascale, scrie RostOnline.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Strigător la cer! Mi-e așa milă de ciobani – am cunoscut destui, ciobani veritabili – am un mare respect pentru dânșii. Și in general pentru agricultorii și crescătorii de animale dedicați. Rezistați, oamenilor! Putem protesta – poate că altfel nu se poate – dar nici să nu uităm că “nimic fără Dumnezeu” și “căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.” Nu sunt clișee, este adevărul.

    Recomand, în aceste timpuri grele, pe lângă citirea Scripturii, studierea cărții lui Ieremia sau chiar vederea filmului din anul ’98 cu titlu omonim. Nu vă va părea rău. Dumnezeu să aibă milă de noi!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...