ȘTIRIDSP Bacău, despre femeia care a decedat după vaccinare. Nu s-a stabilit...

DSP Bacău, despre femeia care a decedat după vaccinare. Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea. Este un eveniment coincident

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău susține, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că în cazul femeii care a decedat vineri nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, fiind ceea ce OMS definește „un eveniment coincident”.

DSP Bacău susține anunță în comunicatul de presă că „nu se susţine decesul său ca fiind o reacţie adversă postvaccinală”, transmite Agerpres.

„Ţinând cont de antecedentele patologice, evoluţia pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice şi paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă.

Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, se precizează în comunicat, potrivit sursei citate.

Reamintim că acest caz al femeii din Bacău, care a murit la câteva ore după vaccinare, reprezintă primul deces înregistrat în rândul persoanelor vaccinate care este anunțat oficial de autorități, după cum a relatat R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT