ACTUALITATEActorul Dragoș Bucur, după ce a fost înjurat pentru că nu crede...

Actorul Dragoș Bucur, după ce a fost înjurat pentru că nu crede în mască și vaccin: Cred că ne apropiem de acel moment în care nu vom mai avea libertatea de a exprima o idee și nu vreau să particip la crearea lui

Actorul Dragoș Bucur a explicat de ce și-a făcut publice gândurile de a nu se vaccina și de a nu purta mască, după ce această mărturisire i-a adus multe critici.

El spune că a ales să-și asume criticile în numele libertății, chiar dacă i-a fost teamă de reacțiile pe care le-ar putea obține.

„Bună seara.
Este prima oara când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor.
Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, aceasta întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea sa o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că „E mai bine tac decât sî spun ce cred”. Cum de obicei aleg sa fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum.
Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corecta, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur aceasta decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie sa nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online.
Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva disc rimării si astea sunt valorile după care mă ghidez în viată.
PS-acum îmi e teama sa citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu și peste teama asta!”, a scris actorul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...