joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDr. Vlad Ciurea, neurochirurg: Închideţi ştirile negative, deschideţi muzica pe toate canalele...

Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg: Închideţi ştirile negative, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi!

În fiecare an, data de 1 octombrie este una specială, având în vedere că este Ziua Internațională a Muzicii. Aceasta a fost inițiată de către Yehudi Menuhin, cunoscutul elev al marelui compozitor George Enescu. Într-un interviu acordat cu acestă ocazie agenției Agerpres, cunoscutul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea ne îndeamnă să închidem toate știrile negative și să ne deschidem urechea către muzica de bună calitate.

Membru onorific al Academiei Române, dr. Vlad Ciurea explică beneficiile muzicii de calitate: „Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulație, o infuziune a tuturor centrilor nervoși. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeți să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebat care este efectul muzicii, a acestui element pe nedrept neluat în considerare de mulți dintre români, asupra omului în viața de zi cu zi, cunoscutul neurochirurg a precizat faptul că aceasta are un efect important asupra oamenilor, încă din timpul vieții intrauterine, continuând cu perioadele de convalescență ale adulților. „Am avut pacienți preoți aflați în stare de comă din cauza diferitelor afecțiuni. Le-am pus căștile, psalmi şi cântece bisericești. Îi înviorează. Se vede pe fața lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire. Muzica face această ridicare a funcțiilor cerebrale”,  a afirmat acesta în cadrul aceluiași interviu pentru Agerpres.

Totodată, neurochirurgul Vlad Ciurea ne îndeamnă să evităm pe cât posibil tot ceea ce ne poate afecta în mod negativ sistemul nervos și să căutăm fericirea inclusiv prin intermediul muzicii, ca mijloc de îmbunătățire a sănătății sistemului nervos.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Foarte bune observatiile din comentariile de mai sus. I se vad epoletii acestui Ciurea de pe Luna.
  A ajuns sa fie promovat pe toate canalele media, n-ai unde sa te mai ascunzi de sfaturile lui.
  Sa nu uitam cum cerea acest acoperit sanctionarea medicilor care se opun vaccinarii!

 2. Sa inteleg ca ii spalati imaginea unui provaccinist care vroia sa ia dreptul de libera practica a medicilor care nu promoveaza vaccinarea. Un gunoi care o da la intors acum. Nu ar trebui sa il ajutati in ceea ce face! Ma abtin de la alte comentarii comentari in legatura cu acesta decizie a d-voastra de a publica acest articol.

  • “14 iul. 2021 · Neurochirurgul Vlad Ciurea spune că medicii care se opun vaccinării ar trebui să rămână fără dreptul de liberă practică deoarece un doctor …”,

   -deoarece un doctor trebuie,spre binele celui mai mare,
   sa faca si avorturi,eutanasii si lobotomii,
   taieri imprejur……..

   (e o jagardea de servicii si atata tot)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE