joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDr. Virgil Păunescu: Cei care fac forme medii spre ușoare și chiar...

Dr. Virgil Păunescu: Cei care fac forme medii spre ușoare și chiar asimptomaticii se aleg cu o imunitate pe termen lung, care se numește imunitate celulară

Persoanele care fac noul virus și nu știu sau au forme medii spre ușoare se aleg cu o imunitate pe termen lung, a declarat dr. Virgil Păunescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale din România pentru Trinitas TV.

„Imunitatea pe care pacienții o dobândesc în urma îmbolnăvirii de Covid 19 este diferită. Cei care fac forme grave de boală și se vindecă dobândesc o imunitate bazată pe anticorpi sau imunoglobuline, care dispar în timp. În schimb, cei care fac forme medii spre ușoare și chiar asimptomaticii se aleg cu o imunitate pe termen lung, care se numește imunitate celulară”, a spus medicul pentru televiziunea Patriarhiei Române.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Din totalul pacienților infectați cu SARS COV2, peste 90 % fac forme medii, ușoare sau sunt asimptomatici.

În 2002-2003 China era lovită de o boală cauzată tot de un Coronavirus, care a ucis aproximativ 10 la sută dintre persoanele pe care le-a infectat, mai ales ca urmare a faptului că plămânii pacienților erau plini de lichid. Cei care s-au vindecat atunci și nu au avut forme grave, prezintă imunitate și acum”, scrie Trinitas TV.

Interviul integral cu Prof. Dr. Virgil Păunescu, Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și Coordonator într-un Proiect de dezvoltare a Vaccinului românesc Anti-Covid 19 poate fi urmărit mai în playerul de mai sus.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE